El Departament prepara una reconversió de llocs de treball a secundària per col·locar-hi mestres de primària2

6755 19/04/2018, 08:36       #Decret de plantilles, #Comunicats,

Avui se’ns ha anunciat a la mesa sectorial que, atesa la insuficiència de professorat de secundària a la borsa de treball en les especialitats de Matemàtiques, Català i Castellà, s’habilitarà personal del cos de mestres (funcionaris de carrera) per impartir als instituts en aquestes tres especialitats, però no per substituir baixes de secundària, sinó que les direccions dels instituts podran catalogar llocs de treball segons la seva voluntat que només podran ser coberts per mestres de primària. Una reconversió de llocs de treball que barrarà al pas als interins i substituts de secundària, d’entrada, i que pot provocar desplaçaments a secundària a mig termini.

Si el problema és realment que en aquestes tres especialitats no hi ha prou personal per cobrir les vacants, la solució és molt fàcil: la mateixa que es va aplicar a primària quan no hi havia personal d’anglès; una llista complementària de secundària, però mai mentre hi hagi un sol mestre a la borsa sense feina. Per quins set sous no s’aplica ara el mateix criteri?

Si als instituts les direccions defineixen certs llocs de treball com a «lloc del cos de mestres» (SIC), això no és cobrir una substitució temporal, sinó reconvertir aquests llocs de treball permanentment. Tot plegat, hi haurà substituts que no treballaran perquè aquestes places s’hauran definit prèviament només per a mestres. Clar i català: s’està instituint el desembarcament del cos de mestres als instituts. Es prestaran les direccions a aquesta arbitrarietat?

Ironies de la vida: resulta que el Departament assegura que les baixes d’aquests mestres es cobriran amb substituts de secundària. Però no havíem quedat que no hi havia substituts de secundària a la borsa? Quina mena de tripijoc és aquest?

Ens hi oposarem amb totes les nostres forces i amb tots els mitjans i instàncies legals al nostre abast, com ja vam fer en l’anterior intent del 2011, que vam frustrar. No permetrem que s’apliqui aquesta nova agressió del Departament al professorat de secundària.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (2)

Esteu opinant sobre: El Departament prepara una reconversió de llocs de treball a secundària per col·locar-hi mestres de primària
0/5 (0)
guzman-ffa diu...
Un clar exemple és el que fa el departament facilitant accès a mestres funcionaris a Secundària per la via d\'unes oposicions regalades si les comparem amb les que hem de fer nosaltres. A sobre els modifiquen notes de suspès a aprovat com a passat al tribunal 1 d\'educació física restant places als d\'accés lliure. Una vergonya!!
14 juny 2018 18.14
sergi-c3c diu...
Aquí us heu de mantenir ferms de totes, totes. Per aspectes com aquest és que estic afiliat en aquest sindicat. Tingueu-nos informats. Gràcies
20 abril 2018 08.43
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal