En defensa de la presumpció d’innocència del professorat0

1745 06/05/2018, 18:50       #Comunicats,

Davant els fets dels últims dies que han involucrat denúncies contra professors, assenyalaments i assetjaments, concretades en expedients disciplinaris i/o processaments judicials, segons el cas, volem deixar ben clares les següents qüestions:

  • En un estat de dret existeix el que s’anomena presumpció d’innocència. Tothom és innocent fins que es demostri el contrari, i les acusacions cal provar-les.
  • Rebutgem radicalment els judicis paral·lels mediàtics que s’estan produint –siguin del signe que siguin- amb un tractament de les persones implicades que pressuposa la seva culpabilitat i condemna per endavant: és inadmissible.
  • Aquesta «cacera» del professorat, que sembla haver-se convertit en una moda, fa temps que s’està produint arran de la normativa desenvolupada per l’Administració, que ha deixat el professorat en situació d’indefensió pràctica davant de qualsevol acusació, per infonamentada que estigui, situant-lo per sistema sota sospita, tal i com hem anat denunciant reiteradament des de fa temps.
  • Rebutgem la politització de l’ensenyament que s’està produint, impròpia d’una societat democràtica i la culpabilització interessada del col·lectiu docent.

Finalment, i precisament perquè partim de la base de la presumpció d’innocència, volem expressar la nostra solidaritat i suport a tots els professors i professores que s’estiguin veient injustament acusats. Ara, sempre i en tot supòsit.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal