Carta Oberta a les Direccions dels Instituts catalans0

1703 15/05/2018, 11:25       #Mobilitzacions, #Interins i substituts, #Decret de plantilles, #Adjudicacions d'estiu,

(enviada ahir 14 de maig a tots els instituts de Catalunya).
El Departament d’Ensenyament ha disposat, per mitjà de la Resolució ENS/862/2018 de 25 d’abril, d’adjudicacions provisionals, l’accés de mestres de Primària funcionaris de carrera a la docència a Secundària. Igualment, la Resolució de 7 de maig estableix els criteris d’habilitació de mestres de Primària per impartir docència a la Secundària i ha fet pública una llista de tres mil persones habilitades, per a les especialitats de Matemàtiques, Català i Castellà a l’ESO. A la Resolució –encara no publicada- sobre criteris de plantilles, s’hi estableix l’obligació, per part de les direccions dels instituts, de reservar prèviament un determinat nombre de places de Secundària per a mestres de Primària.

El Departament addueix el pretext de la previsible insuficiència de professorat de Secundària a la borsa de treball. I en diem «pretext» perquè resulta que aquest docents del cos de mestres de Primària passaran al davant d’aquells a qui havien de substituir. Només amb això ja es manifesta clamorosament el caràcter capciós d’aquesta mesura que, a més a més, entenem que és il·legal per tal com no hi ha cap normativa que l’empari.

El Departament pretén, a més a més, involucrar les direccions dels instituts en aquesta il·legalitat, per la via d’imposar el nombre mínim de places de Secundària que es reconvertiran en places reservades a Primària, a les quals no hi podrà accedir el professorat de Secundària, ja sigui en comissió de serveis, destinació provisional en expectativa o interinitat, amb el consegüent perjudici per a aquest col·lectiu, que entenem igualment que vulnera la normativa vigent. I es pretén que correspongui a les direccions la selecció d’aquest personal. Només en el cas que no hi hagués cap aspirant de Primària a la plaça, o que cap en fos seleccionat, aleshores passaria novament a Secundària.

Us demanem que en tot aquest procés en què us obliguen a ser-ne partícips i còmplices, tingueu en tot moment present que els qui estan més capacitats per impartir docència a Secundària són els qui han superat el concurs-oposició de Secundària, els qui formen part de la borsa de treball i ja han acreditat la seva capacitat, i els qui hi acaben d’entrar acreditant la formació exigida. En definitiva, tots aquells que, amb independència de la seva situació administrativa, constitueixen el col·lectiu docent de Secundària. Us demanen que ho tingueu present.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal