Caps de Departament: una altra victoria als tribunals contra el Departament6

4799 20/06/2018, 11:29       #Normativa i legislació, #Mobilitzacions,

El Departament d’Ensenyament, condemnat en sentència judicial.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba d’emetre una sentència en la qual, invocant la normativa del propi Departament d’Ensenyament, disposa la reposició d’un catedràtic en el càrrec de cap de departament. No és un problema d’interpretació de textos legals. La cosa està molt clara: el càrrec de cap de departament –i de seminari- correspon al cos de catedràtics. Si hi ha dos o més membres d’aquest cos, la direcció en tria un; si no n’hi ha cap, el tria també la direcció d’entre la resta de membres. I si hi ha només un catedràtic, li correspon la prefectura de Departament, així de clar.

En el cas que ens ocupa, hi havia només un catedràtic entre els membres d’un departament didàctic de l’Institut «X», i per tant, li corresponia ser-ne el cap. Però la direcció va preferir nomenar un altre professor. El catedràtic va posar aquest fet en coneixement de la inspecció del centre, reclamant el seu dret, sense èxit: la inspecció del centre va ratificar el nomenament fraudulent de la direcció. Va interposar aleshores recurs d’alçada davant la Direcció dels Serveis Territorials, igualment sense èxit. El més curiós del cas és que en cap moment, en cap de les respostes escrites s’al·ludia la normativa invocada pel catedràtic en defensa dels seus drets professionals; simplement, es desestimava la seva petició.

Va caler, doncs, recórrer a la Justícia ordinària, als jutjats del Contenciós-administratiu, mitjançant els serveis jurídics del sindicat. Ara ja hi ha sentència: El Tribunal dóna la raó al catedràtic, que serà reposat en el càrrec de cap de departament, i també condemna el Departament d’Ensenyament a costes judicials i a pagar-li els endarreriments. Una sentència que, per cert, vincula a tots els jutjats de Catalunya i, evidentment també, al Departament d’Ensenyament, a la Inspecció educativa i a les Direccions de centres.

Diuen els entesos que de les experiències se n’aprèn. Hi ha casos, però, en què la voluntat pot més que la raó i es persisteix incorrent en l’error: se’n diu contumàcia. Ens preguntem si és el cas del Departament d’Ensenyament, que acaba de perdre un nou procediment judicial per haver transgredit la seva pròpia normativa. Què impulsa el Departament a vulnerar les seves pròpies lleis?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (6)

Esteu opinant sobre: Caps de Departament: una altra victoria als tribunals contra el Departament
0/5 (0)
salvador-9e5 diu...
Quan vaig dir que no hi havien catedràtics era, evidentment, amb ironia. Respecte a que no hi hagin diners per convocar places de catedràtic, senzillament \'no cuela\'. Per tant, torno a fer la pregunta: per què el sindicat no lluita per a què se\'n convoquin?
28 juny 2018 16.56
ramon-3f4 diu...
Jo tinc 54 anys i també sóc catedràtic. Vaig entrar a la darrera convocatòria, i en som uns quants. No és veritat que no en quedin, al contrari. Ara, també és cert que el % hauria de ser molt més alt i que s\'està incomplint la llei.
Per cert, que no es desbloqueig la situació obeeix, com en molts altres temes (reducció majors 55, 18 hores...)
a motius econòmics. No deixa de ser una retallada més... MadMadMad
28 juny 2018 16.26
salvador-9e5 diu...
I et sembla bé que en 10 anys no hagi sortit cap convocatòria de places de catedràtic sabent que s\'està incomplint la proporció legal que hi ha d\'haver de catedràtics i que, a més, el sindicat no faci absolutament res per arreglar-ho?
22 juny 2018 11.12
isabel-1d8 diu...
Perdó. Volia dir juliol de 1983.
22 juny 2018 09.43
isabel-1d8 diu...
Sí que n\'hi ha de catedràtics. Dels que vam fer l\'accés a Càtedra els anys 2008/2009 al meu centre en som uns quants. I, fins i tot, dels que van fer la darrera oposició a càtedra (de pota negra)que va ser l\'estiu -juliol- de 1993, també en queden en alguns llocs. Són persones que tenen entre 60 i 65 anys i encara no s\'han jubilat.
22 juny 2018 09.42
salvador-9e5 diu...
Però si ja no en queden de catedràtics!!! A veure quan lluitem perquè surtin places!!! Que no s\'està complint la llei!!!
20 juny 2018 23.55
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal