Pressions a un Tribunal d'Oposicions?0

3297 29/06/2018, 09:25       #Oposicions, #Opinió, #Mobilitzacions,

Un grup de professors de Secundària, afectats per les irregulars actuacions del Tribunal número 1 de l’especialitat d’Educació Física, ha interposat recurs d’alçada per tal com aquestes irregularitats els han perjudicat directament. El Tribunal va modificar fora de termini la nota de tres mestres de Primària que opositaven pel torn d’accés a un cos superior, apujant-la per tal que obtinguessin un aprovat en l’oposició i passessin a la fase de concurs de mèrits.

El Tribunal número 1 d’Educació Física, amb seu a l’Institut Jaume Balmes, de Barcelona, examinava els opositors del torn d’accés a un cos superior, és a dir, mestres de Primària que opten a l’accés al cos de Secundària. A diferència dels opositors pel torn lliure, els mestres de Primària realitzen una sola prova d’oposició, consistent en l’exposició oral d’una Unitat Didàctica. Si les places que tenen reservades no es cobreixen, per falta de candidats o perquè suspenguin, aquestes places passen al torn lliure. Quan es van publicar les notes de la fase d’oposició, hi havia 2 opositors aprovats, la resta estaven suspesos i quedaven fora del procés.

Aleshores van començar les pressions –mediàtiques i potser d’altra mena també(?)-. Dos rotatius van fer-se ressò de les queixes de discriminació que, suposadament, havien patit els opositors d’aquest col·lectiu. D’una banda, alguns dels suspesos declaraven que era impossible que els haguessin suspès perquè ells, del tema que havien exposat, en sabien més que els membres del Tribunal. Un argument que, tot sigui dit de passada, no es por qualificar sinó d’arrogant i que tampoc és pas nou. Però així es va publicar, unilateralment i sense contrastar.

De l’altra banda, el segon argument «consolidava» el primer. Segons aquests mestres opositors, els Tribunals d’Oposicions no volen aprovar els mestres de Primària perquè apliquen noves pedagogies molt més eficaces i innovadores que el professorat de Secundària, que per això en recela. Caldria preguntar-se com pot ser aleshores que, amb una pedagogia tan efectiva i moderna, els alumnes que arriben de Primària a Secundària ho facin amb unes mancances de formació cada cop més clamoroses, però això seria un altre tema. Una vegada més, resulta que se’ls ha suspès perquè «els tenen mania», i no pas, és clar que no, perquè no en sàpiguen...

Però les queixen van prosseguir, i al final, el Tribunal número 1 va modificar les notes de tres opositors, que van passar del suspès a l’aprovat, tot deixant fora tres professors de Secundària amb notes per damunt de 7,5. I aquí el gran problema és el següent: Com es pot revisar la nota d’un examen oral que, òbviament, no està enregistrat? Que potser hi ha hagut alguna altra forma de pressió sobre els membres del Tribunal? Algun cop de telèfon tal vegada? Caldrà esbrinar-ho. I arribar fins al final. Massa irregularitats i massa coses rares....


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal