Nota de premsa del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps): Mòbils a les aules?0

1152 01/10/2018, 17:18       #Opinió, #Comunicats,

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) veu amb preocupació que el Departament d’Ensenyament defensi l’ús generalitzat del mòbil a l’escola. El Conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha declarat que no utilitzar el mòbil a l’aula és donar l’esquena a la tecnologia, que és una creença que aquest aparell no sigui bo en educació, i que el mòbil ha de formar part de la innovació educativa de tots els centres per tal d'identificar quins obtenen major èxit.

Val a dir que l’educació no hauria de ser un experiment per a tot el territori, i que a part de mòbils a l’aula hi ha tauletes, ordinadors i pissarres digitals connectades a Internet que no donen l’esquena a la tecnologia vigent. El Sindicat Professors de Secundària, i existint tanta tecnologia digital dins i al voltant de l’aula, vol afegir que hi ha molts treballs científics i mèdics que aconsellen reduir força l’ús del mòbil a classe. Les raons són les següents.

La primera l’addicció creixent al mòbil que fa que els nostres alumnes desatenguin la realitat. La segona, l’augment de nens hiperestimulats que no perceben la realitat manual perdent la creativitat en tres dimensions. I la tercera i última, els estudis vigents del psiquiatra Manfred Spitzer, o els ara publicats per Jeremy Walsh, que demostren que l’ús generalitzat del mòbil dificulta clarament l’ensenyament dels alumnes, redueix la seva concentració i alenteix la seva maduresa. Preguem que el Departament, i si vol continuar potenciant extensivament el mòbil com a eina educativa, tingui en bona consideració aquests arguments mèdics, científics i didàctics. Educar, eduquem tots, però ensenyar sols uns pocs.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal