Nota de premsa del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps): MIF, Millora i Innovació en la Formació de Mestres a debat?0

1095 18/10/2018, 09:47       #Comunicats,

Aquest 16 d’octubre de 2018 el MIF, o Millora i Innovació en la Formació de Mestres, ha proposat un augment en el nivell de coneixements dels futurs mestres de primària. Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) veu lloable aquest projecte. El problema esdevé quan suposats experts en educació, i que no imparteixen classes a secundària, proposen en aquest MIF com ha de ser el perfil del professor a secundària. Això fa referència a la proposta de cos únic que aquests experts defensen on tant mestres de primària com professors de secundària han d’impartir classes indistintament dels 3 als 16 anys.

Això provocaria un xoc molt important de mètodes pedagògics i nivells de coneixements en els claustres dels nostres centres. No és el mateix una aula amb adolescents de secundària que una d’infants de primària. Sota aquest fet, i d’aplicar-se el cos únic, no es milloraria l’ensenyament a Catalunya. Tot i així molts membres del MIF es postulen a favor del cos únic de docents insinuant l’eliminació de les oposicions i del model memorístic en ensenyament. A canvi parlen d’augmentar les teories pedagògiques en els continguts formatius dels nous docents en detriment dels coneixements que haurien d’impartir. Un dels membres del MIF, i vicedegà del Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya, en Jacint Bassó, ja va manifestar en aquest acte opinions contràries a tot això. Ell, malgrat no esdevenir veu majoritària, aposta per un cos de mestres de primària molt cultes amb capacitat de motivar els seus alumnes a través dels seus coneixements. Una nota de tall alta per tal d’accedir a mestre de primària hi seria inclosa. Però la majoria dels membres del MIF opten per un docent generalista com Jaume Carbonell de la Universitat de Vic, Montserrat Ros delegada sindical de CCOO, o Eduard Vallory president d’Escola Nova 21. Fins i tot l’escriptor de contes infantils, Jaume Cela, va dir que els professors d’universitat haurien de fer classes a primària. Tots els esmentats no imparteixen classes a secundària però en canvi sentencien què cal fer en aules amb adolescents.

Exposat tot l’anterior el Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) exigeix, pel que fa a l'ensenyament secundari, que es tingui en consideració l’opinió dels professors de secundària al respecte. És més, denuncia la intromissió de suposats experts que no han impartit mai sessions a secundària. Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) és conscient que el Departament d’Ensenyament, tot i la vigent discussió, s’arrenglera amb el cos únic de molts del MIF. De fet, fa uns mesos va decretar que els mestres de primària, sense el màster de Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes i sense el nivell de titulació acadèmica de continguts d'especialitat docent que sí que es requereix als docents del cos de secundària, poden impartir classes als adolescents de secundària. Ho justificava dient que hi ha un dèficit de professors a secundària, la qual cosa és al contrari, amb l’actual davallada d’alumnes a primària hi ha un excés de mestres que el Departament vol col·locar a secundària.

Aquest error de planificació per part del Departament d’Ensenyament, intencionat o no, no justifica en cap cas el cos únic de docents per a tots els alumnes de 3 a 16 anys. Cal insistir que això comportaria més problemes que no pas millores. Ensenyament no té un dèficit de professors de secundària sinó un excés de mestres a primària.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal