El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) a la comissió d'ensenyament del Parlament de Catalunya4

2847 26/10/2018, 13:08       #Mobilitzacions,

Reunits amb la comissió d’ensenyament del parlament, el Sindicat de Professors de Secundària (aspepc.sps) ha preguntat específicament pel posicionament que tenien els grups respecte al retorn de la jornada laboral del professorat de secundària a la situació d'abans de les retallades: 18 h lectives i 24 de permanència.

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc.sps) ha insistit en l’ofegament actual del professorat de secundària perquè a més d’haver-se incrementat l’horari lectiu i de permanència (només a nosaltres), s’han afegit moltes feines (algunes inútils, nocives i burocràtiques, tot s’ha de dir) sense cap reconeixement del temps que ocupen: increment de ràtios i guàrdies, nova avaluació i preparació de les classes per competències, projectes, plans individualitzats, programacions cada cop més enrevessades, seguiments tutorials exhaustius, plans de qualitat, innovació, etc. Tot en el marc d’un decret de plantilles i direccions que no facilita ni la tranquil·litat psicològica, ni la seguretat jurídica, ni la transparència en l’adjudicació de les places docents.

El Sindicat de Professors de Secundària (aspepc·sps) ha insistit en que una millora en la jornada laboral és una de les inversions en qualitat de l'educació més efectives i reals que es pot fer (necessitem un professorat descansat i amb temps i energia per fer les classes i atendre els alumnes).

El Sindicat de Professors de Secundària (aspepc.sps) ha decidit traslladat allò que els grups parlamentaris han respost perquè el professorat ho pugui valorar, sigui conscient de qui fa què i, si així ho considera, pugui demanar els canvis de posicionament que corresponguin als partits que considerin que millor representen els seus interessos.

Ordenats per ordre d’intervenció:

GRUP PARLAMENTARI REPUBLICÀ


Intervenen en la seva representació els Srs. Bernat Solé i Barril i Jordi Albert i Caballero.

Respecte a la jornada laboral ens diuen que s’ha d’emmarcar dintre d’altres prioritats en l'àmbit educatiu com les d’infraestructures, personal de suport, etc. Tampoc han considerat important reduir les ràtios genèricament sinó en tot cas valorar cas per cas.

GRUP PARLAMENTARI DE JUNTS PER CATALUNYA


Intervenen en la seva representació els Srs. Xavier Quinquillà Durich i Josep Maria Forné i Febrer.<

S’han mostrat interessats en parlar de la reducció de les hores complementàries. És una novetat important perquè és la primera vegada que ho fan. No està de més recordar que som els únics de tot l’estat que tenim 28 h de permanència (la resta segueix amb 24/25).

GRUP PARLAMENTARI DE CATALUNYA EN COMÚ PODEM


Intervé com a representant la Sra. Jéssica Albiach Satorres.

Anteriorment, en el marc de la campanya 18/24 del Sindicat Professors de Secundària (aspepc.sps), havien votat a favor que se’ns retornés l’horari anterior. En aquesta ocasió s’han mostrat menys compromesos i han emmarcat la demanda dintre de la resta de prioritats, com els menjadors.

GRUP PARLAMENTARI SOCIALISTES I UNITS PER AVANÇAR


Intevé com a representant la Sra. Esther Niubó Cidoncha.

Igual que en el cas anterior havien votat a favor del retorn a l’horari anterior del professorat i han expressat que, de totes maneres, el govern ha desobeït el parlament en les seves resolucions reiteradament.

GRUP PARLAMENTARI DE CIUTADANS


Intervé com a representant la Sra. Susana Beltrán García.

També havien votat anteriorment a favor del retorn a l’horari anterior a les retallades i s’han mostrat favorables a recuperar la situació anterior.

SUBGRUP PARLAMENTARI DE LA CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR-CRIDA CONSTITUENT


Intervé el seu representant, Sr. Carles Riera Albert.

S’ha mostrat d’acord amb el retorn a la jornada anterior a les retallades. Després d’un primer moment de vacil·lació, respecte a la nostra jornada, van ser clau en els anteriors pressupostos perquè amb el seu posicionament van aconseguir que es pressupostés el retorn de les 2 hores lectives que ens havien incrementat i si no hi hagués hagut una signatura precipitada, d’un pacte innecessari, per part d’alguns sindicats, ara ja estaríem fent les 18 h. lectives.

REFLEXIONS

Si volem que en l’aprovació dels pressupostos es tingui en compte que s’ha de retornar a la situació anterior a les retallades respecte a la jornada i als altres temes pendents, ara és el moment de realitzar la màxima pressió possible i posar en valor la nostra categoria professional i el treball molt qualificat que fem, fonamental per a la qualitat de l'ensenyament i les generacions futures.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (4)

Esteu opinant sobre: El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) a la comissió d'ensenyament del Parlament de Catalunya
0/5 (0)
christian-9bc diu...
No em sembla gens adient fer una vaga i menys indefinida. No crec que tingués gaire suport i tampoc hem sembla prou justificada en aquests moments.
No és cert que tots el col·lectius han aconseguit tornar a la situació anterior a les retallades. Si no que els preguntin als col·lectius sanitaris.
En canvi em sembla vergonyós i indecent que els professors/es majors de 55 i de 60 anys hagin de fer 19 hores lectives com els altres.
28 octubre 2018 19.59
salvador-9e5 diu...
Vaga indefinida ja!!!

1.- Retorn de les dues pagues extres.
2.- Horari 18/24
3.- Fons d\'acció social
4.- BAT de 3 anys
5.- Reducció de les ràtios
6.- Retirada del decret de competències bàsiques
7.- I més que podem afegir.......
27 octubre 2018 22.21
christian-35e diu...
Tb. crec que és hora de vagues més llargues. Amb un dia se\'n riuen de nosaltres!
26 octubre 2018 20.02
fernando luis-d80 diu...
Es moment de fer vaga, però de llarga durada di cal, tots els altres cossos funcionarials han recuperat, menys nosaltres
26 octubre 2018 13.19
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal