Un concurs de mèrits "digital"0

977 06/11/2018, 10:10       #Decret de plantilles, #Comunicats,

En la seva incansable lluita contra la transparència, el Departament d’Ensenyament es despenja ara amb una convocatòria de concurs de mèrits digital per a places amb perfil professional digital. No, no és una reiteració, es tracta del concurs derivat del Decret de Plantilles (39/2014) per a proveir places definitives mitjançant un procediment arbitrari i opac, sense cap garantia d’objectivitat. Només cal dir que «l’entrevista», l’única fase eliminatòria d’aquest procés, compta el 40% del total...

Des del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) vam impugnar judicialment en el seu moment el decret de plantilles 30/2014. El TSJC va deixar la sentència en suspens a l’espera que es pronunciï el Tribunal Constitucional, cosa que encara no s’ha produït. Actualment, doncs, i mentre aquests òrgans judicials no es pronunciïn amb una sentència ferma, el decret 39/2014 està sub iudice. Per tant, i més enllà de la nostra disconformitat amb aquest procediment de provisió de places definitives, volem remarcar els següents extrems:

1.- Entenem que és una irresponsabilitat i una temeritat per part del Departament convocar un concurs de mèrits basat en una normativa involucrada en un procediment judicial. En el cas d’una sentència estimatòria de la nostra impugnació, les adjudicacions de places definitives emanades d’aquest concurs s’esdevindrien nul·les de ple dret amb efectes retroactius, amb el consegüent perjudici professional i personal per a aquelles persones que hi haguessin optat obtenint plaça. Sembla que l’únic objectiu d’aquest concurs sigui embolicar la troca.

2.- La concurrència d’aquest concurs de mèrits amb el concurs general de trasllats simultàniament en un mateix curs acadèmic genera seriosos dubtes sobre la legalitat de la convocatòria. El concurs general de trasllats és el procediment ordinari de provisió de places definitives, i no pot estar supeditat a un procediment extraordinari pendent de sentència judicial. A més, pot generar greuges i perjudicis entre els participants –discriminació de places per prelació, participació simultània en concurrència...-. Greuges i perjudicis, tots ells, que també podrien ser susceptibles de les corresponents impugnacions judicials individuals per part dels afectats.

Per tant, atenent, d’una banda, al fet que aquesta convocatòria adjudicarà amb caràcter definitiu places que posteriorment poden ser revocades per sentència judicial, i de l’altra, a la seva interferència amb el procediment ordinari, amb el qual entra en concurrència tot distorsionant-lo, en dur-se a terme en un mateix curs, considerem que hi ha bases legals més que raonades i suficients per tal de procedir a la seva impugnació judicial, sol·licitant-ne la seva suspensió cautelar. Anunciem, doncs, la interposició de la corresponent demanda judicial demanant la impugnació d’aquest concurs específic de mèrits.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal