Jubilacions 2019: condicions i informacions diverses0

2345 17/01/2019, 11:10       #Jubilacions,

Revalorització de les pensions.
Durant tots aquests anys de crisi les pensions van deixar de revaloritzar-se amb l'IPC i ho venien fent amb un ridícul 0.25% anual. A partir d'aquest any, en virtut del Real Decreto-Ley 28/2018, totes les pensions, (tant les del règim general com les de classes passives), tornen a regularitzar-se segons l'IPC, la qual cosa comporta un augment de l'1.6%. Però, de fet, ens trobem davant d'una doble revalorització, ja que l'esmentat decret té caràcter retroactiu i, per tant aquest 1.6% s'aplica a les pensions de l'any passat, però agafant com a referència l'import resultant si aquestes s'haguessin revaloritzat també segons l'IPC, en un 1.7%, en lloc del 0.25% en que ho van fer.
La pensió màxima queda en 2.659,41€ bruts al mes en 14 pagues, (uns 2.127€ nets, descomptant aproximadament una retenció per IRPF d'un 20%).

Factor de Sostenibilitat

Darrerament s'ha parlat molt de l'anomenat “Factor de sostenibilitat”, que hauria d'afectar les pensions de la Seguretat Social, i que vincularia l'import de les pensions de jubilació a l'evolució de l'esperança de vida. En qualsevol cas, tot i que havia d'entrar en vigor el passat 1 de gener de 2019, finalment ha quedat ajornat fins a "no més tard de 2023".

Condicions de jubilació per 2019

PER CLASSES PASSIVES

A la data d'elaboració d'aquesta nota no es preveuen canvis a curt i mitjà termini, tot i que no són descartables, ni pel que fa a retardar l'edat de jubilació forçosa, ni a eliminar la possibilitat de jubilació voluntària als 60 anys, sempre que es compleixin les condicions necessàries.

PER LA SEGURETAT SOCIAL

Es continua aplicant la reforma que retarda de manera progressiva l'edat de jubilació. Segons aquesta reforma, aquest 2019 es pot accedir a la pensió de jubilació:
- als 65 anys, si s’han cotitzat 36 anys i 9 mesos o més, o
- als 65 anys i 8 mesos, si s’han cotitzat menys de 36 anys i 9 mesos.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal