Conferència de Nuccio Ordine: "Clàssics per a una educació de vida". Inscripcions obertes0

1331 28/01/2019, 20:06       #Opinió, #Mobilitzacions,

El Sindicat professors de Secundària (aspepc·sps) organitza la conferència de Nuccio Ordine "Clàssics per a una educació de vida" que tindrà lloc el proper 5 de febrer a les 19:00 a la sala d'actes de la Casa Golferichs, Gran Via 491, 08015, Barcelona.
L'entrada és gratuïta però cal inscriure's prèviament: degut a l'alta previsió d'assistència a la conferència del Professor Nuccio Ordine, i per tal de no excedir la capacitat d'aforament de la sala, hem habilitat un procediment d'inscripció telemàtica (l'assistència segueix sent gratuïta) que assegura la disponibilitat de plaça a https://secundaria.info/cursos.php.

Nuccio Ordine (Calabria, Itàlia 1958) és un filòsof, escriptor i crític literari, professor de Literatura italiana a la Universitat de Calàbria. Ha estat professor visitant a les universitats de Yale (EEUU), Paris IV-Sorbonne (França), al Warburg Institute de Londres (GB) i a l'Institut Max Plank de Berlín (Alemanya). És membre del Harvard University Center for Italian Renaissance Studies, de la Fundació Alexander von Humboldt i de l'Institut de Filosofia de l'Acadèmia Russa de les Ciències.

Nuccio Ordine esdevingué mundialment conegut en publicar, l'any 2013, La utilitat de l'inútil (Quaderns Crema/Acantilado), traduïda a més d'una vintena d'idiomes; una obra en què es posicionava contra la mercantilització de la cultura i la concepció merament instrumental de l'educació.

En el seu últim llibre Clàssics per la vida, comparteix la seva experiència de lectures de petits fragments literaris per tal que els alumnes aprenguin a relacionar-se amb els clàssics, que han perdut el lloc d'honor que abans ocupaven als programes d'estudis. Ordine sosté que no necessitem grans reformes, sinó professors especialistes en la seva matèria, capaços d'encomanar a l'alumnat la capacitat crítica per aprendre.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal