Comunicat sobre la vaga del 8 de març0

1999 27/02/2019, 19:22       #Mobilitzacions, #Comunicats,

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc.sps) vol denunciar que aquests últims anys estem patint un retrocés en la protecció de la igualtat de les dones en el Departament d’Educació.

L’aplicació del decret de plantilles i la desregulació general de l’organització dels centres, que permeten l’adjudicació de llocs de treball a dit i una difícil defensa davant els canvis organitzatius, han suposat una discriminació flagrant pe a les dones en situació d’embaràs, maternitat o amb càrregues familiars. A vegades la discriminació ha estat burda i manifestament il·legal (no et reclamo perquè estàs embarassada), altres vegades no tan descarada, però sempre perversa.

L'empitjorament en la jornada, el salari i la càrrega de feina que hem patit els docents ha seguit el procés de devaluació de condicions laborals de tots els sectors que es feminitzen. El Sindicat Professors de Secundària (aspepc.sps) ha denunciat expressament aquest fet als grups parlamentaris, quan ha demanat que es retorni a les condicions laborals anteriors a les retallades. Defensar la igualtat no es fa amb discursos grandiloqüents ni pantalles publicitàries sinó amb mesures concretes, que lluny de la polarització i la confrontació, beneficien a tothom.

El Departament d’Educació vol eliminar la nostra categoria professional per la via de fer desaparèixer el cos de secundària. L’objectiu ocult és abaratir el cost laboral. Haurem de fer front a aquest repte com a col·lectiu professional però també com a dones conscients, perquè no podem permetre que els nostres treballs cotitzin a la baixa ni podem renunciar al nostre dret d'ocupar totes les categories professionals.

Per tot això i davant la propera convocatòria de vaga del dia 8 de març, el Sindicat Professors de Secundària (aspepc-sps) dóna suport a les mobilitzacions que es duran a terme en defensa dels drets i llibertats de les dones i tot respectant la llibertat individual dels afiliats i simpatitzants, com no podria ser d'una altra manera, anima a tothom a participar-hi activament.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal