Un cop més: El Departament posat en evidència: sentència favorable a una afiliada del sindicat0

1255 01/03/2019, 13:52       #Serveis Jurídics, #Normativa i legislació, #Mobilitzacions, #Comunicats,

El passat mes de desembre, els tribunals del contenciós administratiu van donar la raó a una afiliada que va presentar recurs mitjançant els serveis jurídics del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) contra la seva deposició com a Cap de Departament a un centre de Barcelona, tot i ser la única membre del cos de catedràtics del seu Departament. El mes de juny de 2018, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va desestimar un recurs del Departament contra una sentència similar, aquest cop, al Vallès Oriental.

Recordem-ho breument: un nostre afiliat presenta i guanya el recurs, el Departament apel·la i torna a perdre. I se li recorda que la decisió d'aquell director -i, per tant de la inspecció i de la direcció dels Serveis Territorials que li donaren suport- és, a més de contrària a dret i a la normativa vigent, "com a mínim, capriciosa" (sic.).

Però un cop més, el Departament ha recorregut la nova sentència: El "fonament" d'aquestes actuacions rau en una curiosa concepció de la manera en què s'ha d'aplicar la normativa (la normativa del Departament, no ho oblidem): El càrrec de Cap de Departament correspon, de forma preferent, a un funcionari/a del Cos de catedràtics, però aquesta norma pot quedar sense efecte gràcies a una resolució "motivada" de la direcció del centre. Però el despropòsit no ha fer més que començar.

En el primer cas, el del Vallès, la resolució de la direcció estava motivada per un informe de la direcció que no va ser mostrat a l'interessat malgrat les seves reiterades sol·licituds. Una situació que recorda el Procés de Kafka. Hom és acusat però no sap exactament de què. Com hem dit abans, l'informe era, si més no, "capriciós", altrament dit, el que dèia era: "ara no seràs més cap de Departament perquè no em dóna la gana".

En el segon cas, l'actual, a Barcelona, per a major glòria del Departament, l'informe conté una sèrie d'afirmacions falses com ja ha quedat acreditat en la sentència. Però el Departament torna a recórrer, en aquella actitud que el clàssic denominà "defendella y non enmendalla", fent un exercici contumaç de defensa de les decisions d'algunes direccions per errònies, il·legals i injustes que siguin.

Evidentment, els serveis jurídics del sindicat s'han oposat a aquesta apel·lació, mancada de qualsevol fonament legal, en la defensa dels drets de la persona afiliada. No defensem cap privilegi, sinó un dret, recollit en la normativa vigent, en aquesta ocasió d'una integrant del Cos de Catedràtics. Seguirem defensant, amb tots els mitjans al nostre abast, els drets del professorat de Secundària.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal