Impedim que l’FP marxi del Departament d’Ensenyament0

1067 08/03/2019, 10:57       #Comunicats, #Cicles Formatius,

Des del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) lluitarem perquè l’FP no perdi la dependència funcional del Departament d’Ensenyament i vetllarem per les condicions de treball dels professors que impartim classes a Cicles Formatius. Lamentem la creació de la comissió rectora i el pes que hi tindran els lobbys patronals, ja que l’FP ha de garantir l’aprenentatge general d’una professió, no només el que necessiti l’empresa on l’alumne faci l’estada de pràctiques i/o la formació Dual. Perquè l’FP se segueixi impartint en centres públics del Departament d’Ensenyament: no a la privatització, no a la mercantilització de l’FP a la universitat, no a l’entrada a l'FP inicial de centres de formació ocupacional, no al seu pas a Presidència o Empresa, no al control empresarial sobre l’FP i no a l’externalització de tasques docents.

El passat divendres el Govern va fer un pas més en el desplegament de la Llei 10/2015, del 19 de Juny, de Formació I Qualificació Professionals amb la constitució de la comissió rectora que planificarà i avaluarà el sistema d’FP de Catalunya. Es pot consultar l’article de La Vanguardia per més detalls. Tal i com ja vam avisar en el Secundària info 147: Què volen fer amb l’FP?, un dels perills de la Llei 10/2015 de FQP és la creació d’una FP que només pensa en la seva adaptació al mercat laboral del moment i de l'entorn concret que devalua la funció acadèmica.

Les necessitats dels nostres alumnes d'FP de 16 -20 anys i les seves perspectives no són assimilables a les de la resta de treballadors. La comissió rectora de recent creació ja depèn de Presidència, no hi ha dubte que és un pas més cap al canvi de dependència de l’FP en el Govern, d’Ensenyament a Presidència, amb la pèrdua d’una visió global de la formació dels nostres alumnes. L’alumnat de Cicles Formatius necessita estructures molt clares, simplificades, completes i un seguiment més intensiu perquè acabin els estudis amb garanties. Desestructurar i desregular el sistema de l'FP inicial per assimilar-la a l'FP ocupacional anirà en detriment de la formació polivalent i global que necessiten els nostres joves i de les seves possibilitats de mobilitat funcional i geogràfica. L'empresa forma en un lloc de treball concret, nosaltres en tots els que inclou la professió.

Consulta les reivindicacions del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) per a la formació professional a secundaria.info/eleccions.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal