Comunicat sobre la vaga del 16M0

974 20/05/2019, 09:16       #Vaga, #Comunicats, #18i24,

La vaga del 16 de maig presentava com a reivindicació fonamental la reversió de les retallades i se centrava principalment en la recuperació de l’horari anterior, en el cas de Secundària, 18 hores lectives i 6 de permanència amb horari fix; actualment estem en 19 lectives i 9 de permanència; unes mesures que en el seu moment es van qualificar per part del Departament com a «excepcionals», però que ara vol consolidar per la via del «Trágala».

A la pràctica totalitat de Comunitats Autònomes el professorat de Secundària ha recuperat ja l’horari 18/24 sense necessitat de recórrer a cap vaga. Recentment, Cantàbria i les Illes ho han aconseguit amb escreix, incloent avantatjoses condicions de reducció per als majors de 55 anys. Aquí, res de res; només, fa dos anys, l’enganyós canvi d’una hora lectiva –de 20 a 19- per una de permanència fixa –de 8 a 9.

Malgrat que aquesta vaga comptava amb el suport de tots els sindicats, el seguiment ha estat menor que en l’anterior del 29 de novembre –que només vam convocar tres sindicats. Alguns diuen que el problema és que les vagues són d’un dia. No, el problema no és només la vaga d'un dia, sinó el pobre seguiment que assoleixen. I el Departament, és clar, ens menysté. El col·lectiu de metges ho ha aconseguit amb una vaga de tres dies, però amb un 80% de seguiment.

Tampoc l’excusa del Departament adduint manca de pressupost té cap credibilitat. Tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya han reconegut que hi ha diners per aplicar la recuperació horària. I d’altra banda, la reversió de les hores de permanència fixa no té cap repercussió de cost econòmic, però el Departament es nega fins i tot a considerar-la. Si seguim a aquest pas, els instituts es convertiran ben aviat en casernes o convents de clausura, això sí, amb permís de pernocta, almenys ara per ara.

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) vol agrair a tot el professorat que ahir va seguir la vaga, la seva contribució a la lluita per la recuperació d’unes condicions de treball dignes i justes. No renunciem a aconseguir-ho i seguirem utilitzant tots els mitjans legals al nostre abast.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal