S’atura judicialment l’accés de Mestres de Primària a Secundària0

4032 22/05/2019, 12:26       #Mobilitzacions, #Interins i substituts, #Decret de plantilles,

El Jutjat Contenciós-Administratiu núm. 4 de Barcelona -Sentència núm. 112/2019; Procediment abreujat 226/2018-A- s’ha pronunciat favorablement a la demanda interposada pel Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) contra la Resolució de 7 de maig de 2018 del Departament d’Educació, que habilitava funcionaris de carrera del cos de Mestres de Primària per a impartir docència a l’etapa d’Educació Secundària. La Resolució ha estat declarada il·legal i nul·la.

El Departament d’Educació va establir un procediment d’habilitació de Mestres de Primària per impartir docència als Instituts de Secundària, tot adduint problemes de cobertura de substitucions a la borsa de treball en les especialitats de Català, Castellà i Matemàtiques. Amb aquest objectiu, es va procedir a establir la reserva de places a les plantilles dels Instituts per a membres funcionaris de carrera d’aquest cos. En el seu moment vam advertir que es tractava d’un pretext per avançar per la via dels fets cap a la consecució d’un cos únic docent i que, a més d’atemptar contra els criteris d’especialitat i titulació propis de la Secundària, es tractava d’una mesura il·legal. Igualment, vam denunciar que la suposada manca de substituts a la borsa de treball de Secundària en aquestes especialitats, era un argument fal·laç per tal com es preveia que les eventuals substitucions d’aquests mestres es cobririen amb personal de Secundària; molt especialment si atenem al fet que passaven pel davant dels interins i substituts del cos de Secundària.

Gairebé un any després, la Justícia ha deixat sense efecte aquesta maniobra del Departament, donant la raó a la nostra demanda. Entenem que es un èxit, no solament per al cos de docents de Secundària i per al professorat interí i substitut, sinó també, i molt especialment, per a la qualitat de l’ensenyament, que a Secundària ha de ser impartit per especialistes en la matèria. I és també un cop contra els projectes del Departament d’instituir un cos únic docent generalista sense especialitat acreditada.

Es dóna el cas que hem estat l’únic sindicat que s’ha oposat judicialment aquesta mesura.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal