Nota de premsa sobre la proposta de retorn a la jornada partida a secundària0

2025 04/07/2019, 18:13       #Comunicats,

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) troba paradoxal la proposta d’horaris escolars que ha presentat la Fundació Bofill. Ha proposat tornar a l’horari partit als centres d’ensenyament catalans.

És a dir, si ara sols es feia horari de matí, les classes passaran a ser de matí i tarda. Aquesta proposta no té en compte dos fets contrastats. Primer, que la jornada continuada vigent permet controlar millor i reduir l’absentisme escolar. Segon, que l’horari de matins redueix els conflictes a les aules de Secundària, que empitjoraven per les tardes. És curiós que la Fundació Jaume Bofill, defensora de l’autonomia de centres, vulgui ara imposar un horari partit a tots els centres catalans. Tots ells, en ús de l’esmentada autonomia, han pogut escollir quin horari els convenia més. És més, anualment, tots els centres de secundària que fan jornada continuada, avaluen si contribueix a la millora del rendiment acadèmic, a la reducció dels conflictes i a la millora de la convivència, i després es decideix si es manté. Per ara la jornada continuada s’ha votat majoritàriament a tots els centres públics catalans. Tornar ara a un horari de matí i tarda és un pas enrere en la democràcia i en la gestió dels centres. Tampoc no es pensa en les tardes infernals que sovint ens imposa la nostra climatologia.

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) vol saber què diu el Departament d’Educació al respecte. D’ençà l’aplicació de l’horari intensiu, s’ha reduït el fracàs escolar. Professors de Secundària (aspepc·sps) manifesta la seva preocupació pel fet que es proposi tornar a l’antic horari partit. No sembla una proposta massa innovadora, venint com ve d’una institució que sempre aposta per la innovació educativa. Sembla que es té presa en fer reformes a curt termini i no es millora l’educació amb mesures immediates. Els canvis deguts a la política d’innovacions semblen més una alteració del sistema educatiu que no pas una millora real. Avançar cap al futur no vol dir repetir els errors del passat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal