Professors de Secundària demana responsabilitats polítiques per les actuacions del Departament d'Educació a les oposicions en curs0

3837 13/07/2019, 09:36       #Oposicions, #Comunicats,

Volem demanar l'assumpció de responsabilitats per part dels dirigents polítics del Departament d'Educació per les actuacions relacionades amb les oposicions actualment en curs, concretament de l'especialitat 510 - Organització i gestió comercial, pels greuges ocasionats als aspirants i pel risc en què estan posant els membres dels 2 tribunals de l'especialitat.

En el Mòdul Professional 10, comerç digital internacional del CFGS de Comerç Internacional i en el Mòdul Professional 5, treball de camp en la investigació comercial del CFGS de Màrqueting i publicitat, hi tenen només atribució docent els Professors tècnics d'FP de l'especialitat de Processos comercials, segons els currículums vigents publicats al DOGC i als quals fa referència l'Annex 5 de la Resolució EDU/1/2019, de 2 de gener, de convocatòria de concurs oposició per a l'ingrés i accés a la funció pública docent i per a l'adquisició de noves especialitats. En els 2 casos, en les orientacions publicades a xtec.cat, fins la setmana passada en un cas, i que encara estan publicades hores d'ara en l'altre, s'atribueix la docència, erròniament, també a un Professor de Secundària de l'especialitat d'Organització i gestió comercial (510).

Això va provocar la confusió en uns quants opositors d'aquesta última especialitat, que van presentar programacions dels citats mòduls, i que el tribunal en una primera instància va excloure. A continuació aquests opositors van presentar al·legacions per entendre que no se'ls podia atribuir l'error a ells per la confusió documental del Departament. Entre el dijous 11 i el divendres 12 de juliol els tribunals de l'especialitat, tot seguint les instruccions del Departament, han retirat les notes definitives de la primera part de la fase d'oposició ja publicades i han citat els aspirant exclosos a fer la defensa aquest dissabte 13 de juliol donant per ajustades a la normativa les programacions d'aquests Mòduls.

Els membres del tribunal estant sent pressionats pel Departament per tal d'acceptar programacions no ajustades a dret

Des del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) estem al costat de tot el professorat, tant dels que s'han vist confosos per la falta de capacitat del Departament a l'hora d'actualitzar les orientacions, com d'aquells que poden veure perillar la seva plaça per l'acceptació de programacions no ajustades a dret; i, en especial, dels membres del tribunal que estant sent pressionats pel Departament per tal d'acceptar unes programacions no ajustades a dret, tot faltant a la seva obligació d'actuar de bona fe i a "respectar les normes que integren l'ordenament jurídic" (Art. 53.1 EBEP).

En una administració moderna i a l’alçada del que mereixem els professors que hi treballem, la persona responsable de la publicació de les orientacions ja hauria dimitit o estat cessada.

Des de Professors de Secundària volem fer notar que en una administració moderna i a l’alçada del que mereixem els professors que hi treballem, la persona responsable de la publicació de les orientacions ja hauria dimitit o estat cessada. Professors de Secundària, en cap cas troba acceptable que la solució aportada pel Departament d'Educació passi per pressionar els tribunals a fi que actuïn sense obeir els esmentats principis ètics a què estan obligats per llei. Per tot això, el Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) demana l'assumpció de responsabilitats polítiques als dirigents del Departament d'Educació, concretament de les Direccions Generals de professorat i personal de centres públics i de formació professional inicial i ensenyaments de règim especial.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal