Comunicat: Sobre les declaracions del Sr. Bargalló1

5870 04/10/2019, 09:07       #Comunicats,

Josep Bargalló, conseller d'Educació, s'ha despatxat a gust en unes recents "declaracions" a Tortosa. Val a dir que li agraïm la sinceritat... tot i que quedi desacreditat com a conseller. No solament perquè un polític no sempre ha de dir el que pensa, sinó també, i sobretot, perquè són inadmissibles, tendencioses i falses, a més d'un insult barroer.

Sosté l'honorable conseller que els funcionaris estan "apalancats" i que millor que no n'hi hagués ni un; que si tots fossin interins la cosa funcionaria millor... Volem pensar que això de l'apalancament no és una evocació retrospectiva de la seva trajectòria professional com a funcionari docent a un conegut centre de Tarragona, abans de dedicar-se a la política. Segur que no; fa tants anys que ni se'n deu recordar, tot i que hi ha qui sí que se'n recorda.

No sabem si mentre estava parlant era víctima d'un raptus -les imatges gravades no en donen pas cap indici, està d'esquena-, però el cas és que va seguir evacuant a tort i a dret: va proclamar que estava buscant la manera de "retallar" la reversió de les "retallades"; que els claustres de professorat són una rèmora i que a les votacions sempre s'empata -sembla ignorar que ja fa anys que als claustres no s'hi vota res de rellevant-, que als centres mana el Departament, és a dir, ell; i que el qui no hi estigui d'acord, que se'n vagi... Tota una declaració de principis.

Tanmateix, cal recordar-li al conseller que les regles del joc, és a dir, les relacions laborals, les professionals i la condició de funcionari -de carrera o interí-, no les marca ell, sinó el marc legal vigent. Com a persona és molt lliure de tenir la seva opinió personal; i com a polític, tota vegada que ho expliciti clarament al programa electoral de les llistes per les quals es presenti, cosa que no ha fet. Però com a governant, com a servidor públic, té l'obligació de respectar el marc legal. I sobretot, de no faltar al respecte amb afirmacions barroeres com aquestes, que no solament el desacrediten com a governant, sinó també com a persona.

És clar que, al capdavall, està en el seu dret de pensar que tots hauríem de ser interins. Segur que a ell sí que li aniria millor, perquè aleshores tots hauríem de combregar amb les seves rodes de molí. Però és il·legítim afirmar que si tothom fos interí, els centres educatius funcionarien millor; i és il·legítim perquè és fals, una mentida, així de clar... l'únic que queda clar és que, d'acord amb el seu model, el qui protesta o no és dels "nostres", al carrer!

Una vegada més, cal agrair-li al Sr. Bargalló la sinceritat de les seves afirmacions. Això sí, de la mateixa manera que ha estat tan sincer dient el que pensa, que ho sigui ara també presentant la seva dimissió. El càrrec li ve ample.

Professors de Secundària (ASPEPC·SPS)


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Comunicat: Sobre les declaracions del Sr. Bargalló
0/5 (0)
ricard-1ff diu...
Totalment d'acord.
4 octubre 2019 13.54
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal