Retallades en diferit1

1295 02/12/2019, 20:47       #Retribucions,

L’L’Acord de Govern 29/2012 del 27 de març va canviar les condicions i criteris pel reconeixement dels estadis docents, de tal forma que, entre d'altres coses, es van revisar els períodes mínims de permanència a efectes de la promoció docent. El període per assolir el primer estadi pels que iniciaven la seva carrera professional docent va passar dels 6 anys als 9. Aquesta va ser una de les retallades que vam patir els professors com a conseqüència de la crisi econòmica d’aquells anys.

Les conseqüències d’aquesta "actuació" però, perviuen encara. I no només perquè els professors deixem de cobrar durant 3 anys (del 6è al 9è) les quantitats corresponents al primer estadi que ens correspondria. Aquest decalatge es manté en el temps i s'acumulen unes quantitats que van augmentant amb el anys. En el gràfic i el full de càlcul que el professor Javier Moltó Catalina de l’Institut Joan Puig i Ferreter ens ha aportat, es pot observar clarament la repercussió per als professors que assoleixen el primer estadi als 9 anys. Després d’una vida laboral de 33 anys, la diferència de les percepcions entre el professorat pel fet de cobrar el primer "sexenni" als 6 o als 9 anys arriba als 26000 euros bruts.

Ja fa uns anys que la crisi ha estat superada, però les retallades encara perduren. El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) reclama la reversió de les retallades i reivindica, com no pot ser d’una altra manera, el pagament del primer estadi als 6 anys. Esperem que el Departament es digni a negociar aquest punt el més aviat possible i que no faci cas omís com fins ara.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Retallades en diferit
5/5 (1)
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star
meritxell-54c diu...
Gràcies. Aviam que us diuen!
2 desembre 2019 23.38
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal