Tòpics sobre el nostre horari0

2054 18/12/2019, 09:10       #Opinió,

Sentim a parlar habitualment sobre les bondats del sistema educatiu finlandès i els nostres dirigents ens el marquen com exemple a seguir. Aquestes informacions que provenen del país nòrdic, més que congelar-me, m’encenen. Les dades que s’utilitzen són sempre interessades i esbiaixades. Sempre m’havien ensenyat que les veritats a mitges són pitjor que les mentides.
Però no parlarem avui ni de les ràtios, ni del prestigi del professorat, ni de les inversions en educació, ni de les baixades dels resultats de les proves PISA d’aquest país. Parlarem de les hores lectives dels seus professors. Segons dades de l’OCDE reproduïdes en Panorama de la Educación. Indicadores de la OCDE 2018. Informe español publicat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional, el professorat espanyol està per damunt de la mitjana europea pel que fa al número d’hores lectives.

En concret, els professors de secundària imparteixen de mitjana 713 hores de classe a l’any en ESO i 693 en Batxillerat, Formació Professional de Grau Mig, Estudis Artístics i Escola Oficial d’Idiomes, mentre que, a Europa, les xifres són de 668 i 635 hores anuals, respectivament. Justament Finlàndia (el país de referència en Educació per molts dels nostres mandataris), és un dels països amb menys hores lectives, molt per sota de la mitjana europea: 589 hores anuals en l’etapa corresponent a l’educació secundària obligatòria (un 17% menys que Espanya) i 547 hores en la l’etapa de la superior de l’educació secundària (un 21% menys). No estaria malament imitar Finlàndia en això, oi?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal