Tòpics sobre el nostre horari0
2016 18/12/2019, 09:10 Miquel Sà nchez Pastó. Delegat del Sindicat Professors de Secundà ria (aspepc·sps) #Opinió,
Sentim a parlar habitualment sobre les bondats del sistema educatiu finlandès i els nostres dirigents ens el marquen com exemple a seguir. Aquestes informacions que provenen del paÃs nòrdic, més que congelar-me, m’encenen. Les dades que s’utilitzen són sempre interessades i esbiaixades. Sempre m’havien ensenyat que les veritats a mitges són pitjor que les mentides.
Però no parlarem avui ni de les rà tios, ni del prestigi del professorat, ni de les inversions en educació, ni de les baixades dels resultats de les proves PISA d’aquest paÃs. Parlarem de les hores lectives dels seus professors. Segons dades de l’OCDE reproduïdes en Panorama de la Educación. Indicadores de la OCDE 2018. Informe español publicat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional, el professorat espanyol està per damunt de la mitjana europea pel que fa al número d’hores lectives.
En concret, els professors de secundà ria imparteixen de mitjana 713 hores de classe a l’any en ESO i 693 en Batxillerat, Formació Professional de Grau Mig, Estudis ArtÃstics i Escola Oficial d’Idiomes, mentre que, a Europa, les xifres són de 668 i 635 hores anuals, respectivament. Justament Finlà ndia (el paÃs de referència en Educació per molts dels nostres mandataris), és un dels països amb menys hores lectives, molt per sota de la mitjana europea: 589 hores anuals en l’etapa corresponent a l’educació secundà ria obligatòria (un 17% menys que Espanya) i 547 hores en la l’etapa de la superior de l’educació secundà ria (un 21% menys). No estaria malament imitar Finlà ndia en això, oi?
facebook
twitter
enllaçar
comentar
Comentaris
Sense comentaris.Afegir comentari
Atenció al professorat
Dirigiu les vostres consultes i/o les peticions de visita de centre al Centre d'Atenció al Professorat.