El Departament d’Educació deixa la porta oberta a l’acomiadament massiu de professors d’FP lligat a l’impuls de la FP Dual0

4466 08/01/2020, 11:18       #Comunicats, #Cicles Formatius,

El Departament d’Educació reduirà la taxa d’interinitat a l’FP amb l’acomiadament massiu de professors interins, o bé aquesta tasca d’interinitat romandrà per sobre del 40%.

Professors de Secundària (aspepc·sps) denuncia que el Departament vol mantenir la taxa d’interinitat a la FP per sobre del 40% per poder acomiadar massivament a professors si li convé: la manca de places del cos de PTFP en les properes convocatòries d'oposicions està lligada a la implantació de la FP DUAL, fins al 30% segons un article recent del Conseller a La Vanguardia. La pseudo-formació rebuda pels alumnes a l’empresa pot fer prescindibles a molts professors. Professors de Secundària (aspepc·sps) denuncia, des de fa temps que la reforma que vol dur a terme el Departament es recolza en premisses no contrastades, que la FP pateix una gran manca d’inversions des de fa molts anys i que un dels objectius dels actuals canvis és l’abaratiment del cost de l’FP als centres públics a través de l'externalització de la formació a l’empresa (la Dual) amb un model d’FP merament ocupacional que descuida la formació dels alumnes i posa en perill els llocs de treball dels professors.

Podem concloure que el percentatge d’interins als PTFP no es reduirà per la via de convocar oposicions amb quantia suficient fins, almenys l’estiu de 2024 atès que l’Oferta Pública d’Ocupació aprovada per l'ACORD GOV/177/2019, de 3 de desembre no inclou les 361 places del cos de Professors Tècnics d’FP (PTFP) previstes pel propi Departament d’Educació per la convocatòria d’oposicions del 2020. Això és així atès que, (I) el Reial Decret 84/2018, de 23 de febrer, preveu que les places anomenades d’estabilització, han de correspondre a les ofertes públiques d’ocupació efectuades fins el 2019. Aquestes places d’estabilització són les que haurien de reduir el percentatge d’interins per sota del 8% i tenen un procediment propi establert per aquest RD. (II) El Departament va assegurar en Mesa Sectorial de 24 d’octubre que la convocatòria corresponent a cada curs només inclourà un únic procediment, així fins l’any 2022 (proves estiu 2023) està previst convocar oposicions d’estabilització. (i III) Perquè la oferta pública d’ocupació actual només inclou places de reposició (jubilacions) pel cos de PTFP, que, per definició, no redueixen la taxa d’interinitat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal