Cessament il·legal de la Cap de Departament: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya reprova el director d'un centre de Barcelona1

2074 03/03/2020, 09:35       #Serveis Jurídics, #Salut laboral, #Mobilitzacions,

Aquest són els antecedents del cas: Una professora, membre del cos catedràtics, portava tres anys exercint de Cap de Departament Didàctic. Per raons personals, el Director la volia cessar però no en tenia l’opció, atès que la normativa estableix clarament que els catedràtics tenen preferència a ocupar aquest càrrec.
Fruit de les seves maquinacions, el Sr. Director va convidar la docent a sol·licitar la reducció horària per majors de 55 anys i ella va signar la sol·licitud de bona fe. Un cop va tenir el document signat, va cessar la professora al·legant incompatibilitat, la qual cosa és en part certa si bé s’ha d’entendre a l’inrevés: que hom no pot gaudir de la reducció horària però en cap cas això implica que t’hagin de cessar del càrrec.

La cosa no acaba aquí: en un primer moment, la candidata proposada pel director es va negar a ocupar el càrrec si no constava una ordre d’inspecció perquè sabia que qui tenia dret a exercir-lo era la catedràtica.

El 27 de novembre de 2018 el jutjat contenciós administratiu núm. 10 de Barcelona va estimar el recurs presentat pels serveis jurídics del Sindicat professors de Secundària i va donar la raó a la professora: la seva deposició com a cap de departament era no solament injusta, sinó també il·legal.

Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tornat a donar la raó als Serveis Jurídics del Sindicat Professors de Secundària (ASPEPC·SPS), confirma la sentència d’instància i desestima el recurs presentat pel Departament d'Educació. Per tant, restitueix en el càrrec a la professora i reprova l’actitud del director tot al·legant que si bé té potestat d’organització no pot incórrer en conductes arbitràries ni en desviament de poder ni dur a terme accions mancades de motivació.

Cal afegir finalment que el mes de desembre de 2018, la Direcció General de Funció Pública va proposar la incoació d’un expedient disciplinari per falta molt greu al director, perquè "hi ha indicis clars d’assetjament psicològic laboral o d’una altra discriminació a la feina" proposta que el Consorci d'Educació de Barcelona ha menystingut sense donar cap explicació mínimament plausible.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Cessament il·legal de la Cap de Departament: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya reprova el director d'un centre de Barcelona
0/5 (0)
marta-e48 diu...
La informació que doneu no és del tot correcta. Hi ha valoracions subjectives que no són veritat.
Crec que l'objectivitat i la corroboració dels fets són imprescindibles per oferir una informació el més correcta possible.
6 març 2020 12.12
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal