Virus, corones i ceptres1

1793 22/03/2020, 10:59       #Opinió,

El dijous 12 de març es decreta el tancament de tots els centres educatius per coronavirus. Per garantir l’equitat es demana no posar tasques on line a l’alumnat. Tenim al davant un cap de setmana de tres dies i un confinament de 15 dies; enrere queda la recta final del segon trimestre. Al damunt les direccions dels centres. Directius que decideixen servir el seu càrrec o la seva idea de càrrec: treuen pit i ensenyen el fuet per posar tothom ¡firmes!, autoconvençuts que ells sols sostenen el sistema educatiu; i que els centres, els docents i els diners de les nòmines són seus. Herois del no res, malalts d’intranet i fals poder, que envien correus, manen feina i vigilen la propietat clausurada. Perquè ja se sap que els professors són "vagos de mena" i que es quedaran a casa sense fotre res.

Aquests petits maîtres de la burocràcia, el seguidisme i l’obediència manen, i manen feina; perquè tenen la feina de manar i fan feina manant feina fins i tot quan des de dalt no han manat feina. Quina feinada que tenen! Manadors de mandats manats per Inspecció, investits del poder del curset i el nomenament. Ells vigilen qui obeeix, i renyen i escarneixen com qui guarda un fortí o una frontera. (Fora l’actualitat de l’epidèmia). Ells manen i no cal esperar informació oficial ni respectar el cap de setmana, perquè ja se sap que els docents no fan res. Ells marquen el pas per endavant. Què és això d’estar-se a casa tan regaladament? Cal sotmetre els ganduls i deixar clar qui mana. Que no se t’oblidi durant el confinament. A fora hi ha una pandèmia.

No hi han mascaretes, però ells envien correus. Hi ha milers de contagis, però ells controlen qui obeeix. Hi ha centenars de morts, però ells demanen que posem deures. I disposen fer això i allò com si no tinguéssim res a fer. Com si no se t’hagués acudit fer correccions, preparar classes o avançar tasques. Perquè ells confonen el treball amb el resultat, el control amb la motivació i l’estrès amb la qualitat. No són líders de res, són capatassos vuitcentistes que confonen els centres educatius amb plantacions de cotó. Ells manen i decidiran a final de curs qui té feina i qui no. Ells manen. I obliden que la gent no s’està a casa perquè vol. Que la gent té un panorama a casa. Que hi ha confinament. I que a fora hi ha una pandèmia.

Lideratge? Ni per equivocació. Es diu fer el ridícul. Es diu està fora de lloc. És una falta de respecte, de criteri i sensibilitat absolutament vergonyosa. És la diferència entre ser un directiu o un capatàs.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Virus, corones i ceptres
5/5 (1)
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star
consol-f8c diu...
Absolutament d'acord sobre la manca de reconeixement, de part de la jerarquia, de la nostra responsabilitat com a docents; ens infantilitzen, a mi tbé em frapa sovint. Malauradament, com que amb el "poder del curset i el nomenament" no n'hi ha prou per dotar-se d'unes bones eines de gestió, reprodueixen in aeternis els mateixos patrons apresos en el seu medi, els únics de què disposen, i van fabricant realitats paral.leles, escleròtiques, quan el que caldria seria ... Llegir més
24 març 2020 10.34
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal