N'hi ha de més papistes que el Papa. Esperem resposta del Departament2

3676 26/03/2020, 18:50       #Salut laboral, #Comunicats,

L’actual situació de tancament dels centres educatius està originant tota una sèrie de greuges entre el professorat per part d’algunes direccions. Ens consta que la immensa majoria de les direccions estan actuant amb seny i a l’altura de les circumstàncies. Sembla que una minoria d’elles, més papistes que el papa, han decidit tirar pel dret i arrogar-se unes atribucions no tenen.

Volem denunciar públicament alguns d’aquests casos:

1.- Està molt clar que, tal i com ha transmès el Departament d’Educació, les eventuals activitats on line que es puguin encomanar als alumnes, no tenen caràcter lectiu i no són avaluables. Sabem de direccions que estan contravenint frontalment aquest instrucció. Aquestes activitats són suplementàries –que no complementàries; sembla que alguns no coneixen la diferència entre ambdós termes-.
2.- Les activitats encomanades telemàticament no són classes virtuals.
3.- Ens arriben casos d’amenaces a professors que no disposen d’accés a Internet a casa seva. I els insten a contractar-lo immediatament.
Sobre això cal dir que:
- No està escrit enlloc que hom estigui obligat a tenir contractat particularment accés a la xarxa. Per tant, amenaçar algú amb represàlies si no en té és un delicte.
- L’exigència és ara, a més, inviable. En aquest moments, tal vegada es pugui adquirir un ordinador, però no vindrà ningú a instal·lar la connexió a Internet fins que tot això no passi.
4.- Sabem també de professors amb el cònjuge infectat pel corona virus, i amb confinament domiciliari, que estan sent assetjats telefònicament per llurs direccions, que els requereixen el compliment estricte d’un horari on line que, havent d’atendre el cònjuge malat i els fills, no poden seguir plenament, i que, d’altra banda, tampoc tenen cap obligació de complir.

Hem fet la corresponent petició al Departament, per tal que clarifiqui i especifiqui quina és exactament la situació (administrativa) en què estem. Estem esperant resposta.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (2)

Esteu opinant sobre: N'hi ha de més papistes que el Papa. Esperem resposta del Departament
0/5 (0)
roger-ae5 diu...
Estic gairebé sempre d'acord amb els comunicats del sindicat, però aquest cop tinc reserves. Les instruccions del departament d'ensenyament que a tot arreu es facin "activitats de reforç no avaluables" són un despropòsit. I això és el que crec que hauria d'estar denunciant el sindicat. És un cafè per a tots, com si s'hagués de gestionar igual en un cicle d'FP de GS d'informàtica que en un primer cicle d'ESO. Haurien d'haver deixat ... Llegir més
28 març 2020 08.34
j. jorge-a04 diu...
Em sembla que el sindicat, en aquest sentit, del que es queixa és precisament de la falta d'unes instruccions clares i definides que tinguin en compte les diferents situacions.
28 març 2020 11.26
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal