Aconseguides les 24 hores de permanència a secundària. Ara a revertir la resta de retallades7

9298 27/04/2020, 18:35       #18i24,

El passat divendres 25 d'abril, el Parlament va aprovar una esmena als pressupostos que recull el retorn a un horari màxim de permanència als centres de 24 hores pel professorat de secundària, fruit de la demanda que la plataforma sindical unitària, de la que forma part el sindicat Professors de Secundària, va fer a tots els grups parlamentaris.

Ja sabeu, si heu seguit les campanyes 18/24 i la Secundària Cop a Cop, que pel Sindicat Professors de Secundària, la batalla per recuperar l’horari anterior a les retallades era i és una prioritat i que ha jugat un paper fonamental per tal que el retorn a les 24 hores de permanència s’afegís a la plataforma reivindicativa. Celebrem aquest èxit per agafar forces i no rendir-nos fins aconseguir també el retorn a les 18 hores lectives i la resta de reivindicacions que han quedat sense atendre.

El comunicat unitari explica quin ha estat el resultat de les votacions sobre les diferents peticions que havíem fet. JuntsxCat, ERC i Catalunya en Comú Podem han votat en contra del retorn a les 18 hores lectives a secundària, la reducció de les dues hores lectives als majors de 55 anys, la conversió dels terços de jornada a mitja jornada, l'assoliment del primer estadi als 6 anys i la baixada de ràtios.

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) s'ha oposat sempre als canvis estructurals derivats de la LEC i els seus decrets: vam ser els primers en denunciar les arbitrarietats que provocarien. En aquest sentit, no hem pogut aconseguir encara la derogació del decret de plantilles. Hi han votat en contra JuntsxCat, ERC, PSC i PP.

Esperem que el mandat d’estabilitzar el personal docent i no docent no quedi en un brindis al sol i es tinguin en compte els necessaris serveis prestats del personal interí per tal de que no hagin de patir per la seva feina.

La plataforma sindical unitària segueix en marxa per tal de poder revertir la resta de retallades vigents. El compromís del Sindicat Professors de Secundària en aquest sentit és absolut.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (7)

Esteu opinant sobre: Aconseguides les 24 hores de permanència a secundària. Ara a revertir la resta de retallades
4/5 (3)
Full StarFull StarFull StarFull StarEmpty Star
victoria-af0 diu...
Hola,

A més de les 24 hores de permanència, al meu centre, pel que se’ns ha comunicat, ens posaran aquest curs 20/21, 4 hores afegides de treball telemàtic, fins arribar a les 28, en horari fix i computable (susceptible de fitxar on line) i que no serà per preparar classes. Això on consta a la resolució? En realitat, si és així, poc hem guanyat. A sobre haurem de fer servir els nostres recursos i despeses de subministrament? Si us plau, em podríeu aclarir si és així? Moltes gràcies.
21 juliol 2020 15.07
maria teresa-1f8 diu...
I a cicles formatius?
30 abril 2020 09.17
eva-879 diu...
Si son 24h de permanencia al centre, com es distribuirán les hores?

abans 19h d'atenció directe -> ara 18h
abans 9h fixes -> ara?
abans 2h no fixes -> ara?
abans 7,30h no presencials -> ara?
30 abril 2020 08.39
j. jorge-a04 diu...
Està per veure què diu el Departament però les lectives continuaran sent 19. Les altres cinc seran les de permanència al centre, com abans. La resta haurien de ser per a reunions no fixes i preparació de classes.
30 abril 2020 13.50
Full StarFull StarFull StarFull StarEmpty Star
xavier-83f diu...
Això com s'aplicarà a EOI, gràcies.
29 abril 2020 19.50
alejandro-d37 diu...
Això ja és d’aplicació per el curs 2020/21?
29 abril 2020 19.20
j. jorge-a04 diu...
Sí.
30 abril 2020 13.52
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal