Més de 3.000 noves docents substitutes discriminades pel Departament d'Educació. Exigim respecte pels nostres drets laborals i socials!1

1411 05/05/2020, 19:30       #Interins i substituts, #Comunicats,

Col·lectiu de nou personal interí amb serveis prestats de la borsa de treball

La borsa de personal docent és el sistema d’adjudicació de substitucions i places vacants del Departament d’Educació. Més de 90.000 docents en formen part. En la passada convocatòria d’accés a la borsa (abril 2019 – març 2020) més de 14.000 persones es van inscriure i unes 3.000 van començar a treballar. Algunes, per tant, treballen des de l’abril de 2019 patint greuges discriminatoris envers les seves companyes des de l’inici.

El passat 14 d’abril es va publicar, per fi, la llista definitiva d’admeses que regularitzava la situació de totes aquestes docents i les posava en les mateixes condicions que la resta de candidates de la borsa. El 17 d’abril, però, es va publicar una resolució que deixava sense efecte la llista definitiva d’admeses i excloses per exercir la professió docent al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a conseqüència de les problemàtiques que hi va haver per puntuar els mèrits de cada aspirant adequadament. La llista contenia molts errors. Davant d’aquest problema, per suposades mancances administratives, el Departament va decidir posposar la publicació fins a una data inconcreta, al·legant que no hi treballarien potser fins a l’estiu. Aquesta resolució afecta més de 14.000 professionals de la docència del col·lectiu de personal interí que va accedir a la borsa en la darrera convocatòria (abril 2019 – març 2020). Des del col·lectiu Afectades per la Borsa 2019/20 volem denunciar les greus conseqüències d’aquesta resolució:

  • Tot i haver prestat serveis de la mateixa manera que les nostres companyes, no podrem participar en les adjudicacions d’estiu per cobrir les places docents per al curs acadèmic 2020-2021 perquè encara no serem membres de ple dret de la borsa.
  • No tenim garanties que a finals de curs se’ns actualitzi el número de la borsa com a la resta tenint en compte el temps treballat, que és l’única manera per millorar la posició, un fet que suposarà un greuge comparatiu respecte a la resta de personal docent interí i que ens pot deixar sense feina tot el curs que ve.

D’aquestes 14.000 professionals, més de 3.000 aproximadament hem estat encara més afectades pel fet de prestar serveis i no tenir garanties de passar a formar part del mateix bloc que la resta de docents el curs 2020-2021.

Moltes de nosaltres estem en actiu i fa que prestem serveis des del curs passat. Hem respectat els terminis, hem deixat feines estables, hem mostrat disposició absoluta per cobrir les suplències que han estat necessàries, hem superat el curs d’iniciació a la tasca docent sota la visita d’inspecció i, el més important, estem responent de la millor manera que podem a la nostra feina en aquesta situació excepcional.

Demanem que es busqui una solució per a aquesta situació que genera un seguit deconseqüències negatives per a aquest professorat que ens vam inscriure en aquesta convocatòria i que ja hem tingut l’oportunitat de treballar. Proposem:

  • Priorització de la nostra entrada a la borsa per tal de poder participar en els processos d’estiu als quals tenim dret com la resta de docents amb tot el temps treballat comptabilitzat.
  • Simplificació de les adjudicacions d’estiu i ampliació dels terminis per tal de poder incloure-hi les persones baremades en aquesta llista i que qui compleixi els requisits pugui optar a una vacant el curs vinent.

Ens vam inscriure a la borsa amb unes condicions i sol•licitem que se’ns tingui en consideració, ja que està en joc el nostre futur i estem sent discriminats.

Reclamem al Departament d’Educació una solució de manera urgent que resolgui aquesta situació i que doni garanties per participar en les adjudicacions d’estiu a totes les nostres companyes interines que van accedir a la borsa a l’última convocatòria, respectant així els nostres drets laborals i socials.

#MateixaFeinaMateixosDrets


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Més de 3.000 noves docents substitutes discriminades pel Departament d'Educació. Exigim respecte pels nostres drets laborals i socials!
0/5 (0)
lucas-412 diu...
Teniu el meu recolzament, companyes! Jo també sóc uns dels afectats, amb 8 mesos en actiu des del mes d'octubre fins a final del curs actual com a substitut. En aquest procés ha hagut de renunciar a una feina fixa amb un contracte indefinit. Ara em trobaré amb la incertesa de no només no cobrar al juliol sinó tampoc saber si tindré feina el curs vinent. Què m'espera, un altre curs de substitutcions?
7 maig 2020 18.17
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal