Comunicat sobre la preinscripció en l’ensenyament d’adults0

1034 19/05/2020, 18:45       #Salut laboral,

Hem tingut notícia que, des de diferents àmbits vinculats a l’ensenyament d’adults, s’està sol·licitant al Departament que enguany el procés de preinscripció no es faci al juny sinó al setembre. Aquesta petició no és pas nova, i ens consta que per a molts centres d’adults es tracta d’una reivindicació històrica; en les actuals circumstàncies, però, està assolint un grau de consens tan elevat que l’administració educativa no es pot negar a escoltar-la.

A més dels motius habituals, que es resumeixen en el fet que la preinscripció del juny mai no resulta fiable i que al setembre s’ha de repetir la feina, enguany compareixen altres motius evidents. La preinscripció telemàtica és senzillament impossible, en la majoria d’ensenyaments oferts pels CFAs. L’usuari a qui s’adrecen no té les competències necessàries i/o els mitjans imprescindibles. Les persones que fan cap als centres d’adults gairebé sempre necessiten orientació (la normativa, de fet, obliga els CFAs a oferir-la), i les proves de nivell són també un element indispensable en el procés de preinscripció. Per tant, només pot ser efectiva una preinscripció presencial.

Ara mateix, els centres d’adults no estan preparats per afrontar amb garanties aquesta necessària preinscripció presencial. Això posa en risc, o exclou del procés, un sector de l’alumnat d’aquests centres: els majors de 60 anys. Si el Departament s’entesta en una preinscripció telemàtica, molt previsiblement resultarà fallida i generarà errors de tota mena; si s’entesta en una preinscripció presencial al juny, estarà posant en risc tant els seus treballadors com els usuaris potencials.

Per tots aquests motius, el Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) s’uneix al professorat d’adults que demana el trasllat del procés de preinscripció al proper setembre i la modificació del calendari que afecta la matriculació i l’inici de curs d’aquests ensenyaments. D’aquesta manera, s’evitaran riscos innecessaris, s’evitarà el caos previsible d’una preinscripció telemàtica i es guanyarà temps per tenir, al setembre, els centres a punt de rebre la nova matrícula. L’usuari del servei d’adults mereix una atenció i una informació que ara com ara és impossible oferir-li, perquè el Departament encara no ha concretat els condicionants que afectaran l’organització dels centres el proper curs. Es miri per on es miri, obrir al juny el procés de preinscripció només pot qualificar-se com un acte d’irresponsabilitat i fins i tot de negligència. Si es produeix, estarem atents a les possibles repercussions negatives.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal