Sobre la reobertura dels centres0

2154 20/05/2020, 13:38       #Salut laboral, #Comunicats,

En el recent document «Pla de reobertura dels centres» el Departament d’Educació concreta una mica més les mesures que caldrà adoptar a mesura que es vagi produint la «desescalada». Entenem que, en aquest sentit, millora substantivament l’anterior document de «Mesures preventives del Servei de Prevenció de Riscos Laborals del Departament d’Educació (Protocol general de seguretat i salut)».

Tanmateix, segueix en l’ambigüitat i la manca de concreció pel que fa a la interpretació de certes mesures, com ara l’ús de mascaretes, la seva aportació per part de l’Administració i l’aplicació a la pràctica de les mesures de desinfecció i neteja dels centres. Se segueix abusant d’expressions com ara «sempre que sigui possible», «es procurarà», «s’aconsella»…En definitiva, segueix carregant sobre les direccions dels centres la interpretació d’algunes mesures sobre les quals no s’ha d’interpretar res, sinó que, simplement, s'han d'aplicar.

Només a tall d’exemple. Si la superfície de l’aula no permet el manteniment de la distància de seguretat de 2m amb 15 alumnes, se n’haurà de reduir el nombre sí o sí; aquí no cap l'ambigüitat perquè s’està jugant amb vides i no hi ha res a interpretar ni criteri de direcció que valgui. El mateix passa amb l’aportació dels EPI’s per part de l’Administració…

Igualment, tot i deixar clar que no es requerirà la presència als centres del professorat en situació de risc, el document no especifica com s’organitzarà el seu horari, ni el del professorat que hagi compaginar l'activitat presencial amb el teletreball. Les hores de teletreball han de comptar a tots els efectes com hores lectives. Cal tenir present també que, a partir del proper curs, l’horari fix de permanència als centres no podrà excedir les 24 hores. Aquestes 24 hores hauran de ser el marc de referència tant pel que fa al teletreball com a l'activitat presencial.

Aquestes mesures no poden quedar en mans de la interpretació que en facin les direccions.

Per tant, i amb la intenció que els drets del professorat quedin degudament garantits, demanem la suspensió temporal, si més no mentre duri aquesta situació excepcional, del Decret d’Autonomia de Centres.

Així mateix, recomanem al professorat que posi la denúncia corresponent davant qualsevol instrucció que vulneri les normes de seguretat establertes i el posi en risc de contagi.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal