Modificació del criteris de vulnerabilitat, risc o especial sensibilitat0

3328 17/06/2020, 20:51       #Salut laboral,

El Departament d'Educació ha posat a disposició del seu personal una declaració responsable amb la finalitat de detectar determinades circumstàncies relatives a la COVID-19.
L’emplenament de la declaració responsable ha servit per poder detectar les persones inicialment pertanyents a grups vulnerables. Com a criteri de precaució, es va indicar que inicialment, les persones emmarcades dins de Grup Vulnerable, no podien prestar servei en modalitat presencial fins que no rebessin noves indicacions. Aquestes noves indicacions són conseqüència d’una valoració específica d’aquestes persones per estimar la seva especial sensibilitat o no davant la COVID19.
En el marc del "Procedimiento de actuación para los Servicios de Prevención de Riesgos Laborales frente a la exposición al SARS-CoV-2 del Ministerio de Sanidad", de les persones inicialment categoritzades com SÍ Grup Vulnerable s’han anant realitzant valoracions específiques i s’ha informat si les persones, tot i ser Grup Vulnerable segons el marc de referència vigent, havien de ser considerades o no com a Treballadores Especialment Sensibles (TES).

Valorades les persones que havien respòs afirmativament a la pregunta de ser més gran de 60 anys i que no han indicat cap altre condició de vulnerabilitat, se les ha valorat com a persones que no havien de ser considerades com Especialment Sensibles.

El passat divendres es van actualitzar les dades relatives a aquestes persones i es va realitzar la pertinent comunicació a les direccions dels centres.

També s’ha fet arribar escrit a les persones afectades indicant que, tot i tenir la consideració de grup vulnerable, no han de ser considerades com especialment sensibles a la Covid, podent participar en les activitats presencials del centre. En relació a aquest punt vàrem detectat una incidència per la qual no es va trametre la comunicació a una part de les persones afectades, generant una certa confusió i malestar. Ahir al matí es va completat l’ enviament. I les persones han rebut la comunicació en el mateix format que van rebre la inicial que l’indicava que eren Grup Vulnerable.

El que consta en aquest escrit en relació a aquesta categorització és el següent:

Especialment sensible NO: es tracta de persones que inicialment van ser emmarcada en un grup vulnerable a l’espera de la realització d’una avaluació específica per part del personal sanitari del Servei de Prevenció de Riscos Laborals.

Dins d’aquest grup s’han inclòs:

  • Les persones de més de 60 anys que no han manifestat a la declaració responsable cap altre condició de vulnerabilitat.
  • Les persones a les quals, el personal sanitari del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, ha fet l’avaluació específica i ha determinat que no han de ser considerades especialment sensibles.

Aquestes persones SÍ poden participar en les activitats presencials dels centres de treball i hauran de seguir, si existeixen, les indicacions donades pel personal especialista de medicina del treball.

Les mesures derivades d’aquesta valoració poden estar subjectes a modificacions en funció de l’evolució de la pandèmia i/o de normes que regulin possibles nous escenaris.

Des del Servei de Prevenció de Riscos Laborals volem remarcar que aquesta actuació, com ja indicàvem anteriorment no s’emmarca dins de cap canvi de criteri sinó en l’aplicació d’allò establert al Procedimiento de actuación para los Servicios de Prevención de Riesgos Laborales frente a la exposición al SARS-CoV-2 del Ministerio de Sanidad.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal