Covid-19: Denunciem la irresponsabilitat del Departament d'Educació0

4074 29/06/2020, 17:23       #Salut laboral, #Comunicats,

És difícil que concorrin en una mateixa intervenció un aital cúmul de reiteracions, despropòsits, inconcrecions, vaguetats i fal·làcies com han concorregut a la intervenció «tripartita» amb què ens han «obsequiat» avui el vicepresident, Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló.

Compareixien per explicar als mitjans de comunicació les mesures sanitàries que, en relació a la pandèmia de la COVID-19, s’adoptaran el curs vinent als centres educatius de Catalunya. En resum, curt i ras: cap ni una. Ni grups reduïts, ni mascaretes, ni PCR’s, ni distància de seguretat, ni grups de vulnerabilitat, ni res de res... Aquí no passa res!

Això sí, grups estables i rentar-se molt les mans. Això és tot Semblava una escena de Monty Python, per cert que molt mal representada. Pel que fa als grups estables, cal recordar a aquestes «eminències» que es tracta d’una mesura impracticable en un centre de Secundària. Hom diria que no coneixen els adolescents i que fa temps que no donen una volteta per cap institut, especialment a l’hora de l’esbarjo o als canvis de classe. És, a més, tècnicament impossible. Al Batxillerat, per exemple, els grups estables no arriben a la meitat d’hores; pitjor ho tenen encara a l’FP, on es comparteixen tallers i instrumental... Que potser no ho saben? O és que els és igual?

Encara no s’han assabentat que aquí el problema no és la càrrega pedagògica, sinó la càrrega viral. Tot plegat, diríem que ha estat una pallassada, sinó fos per la irresponsabilitat amb què s’està posant en situació de risc seriós el professorat i l’alumat. Ah! i que cada centre se les arregli com pugui; que per això hi ha autonomia de centre. Indignant!

El Sindicat Professors de Secundària vol manifestar el nostre rebuig més absolut a aquestes mesures, i així ho manifestarem a la Mesa Sectorial a què estem convocats per demà. Igualment, anunciem que farem responsable la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Educació, de qualssevol perjudicis i danys que, per al professorat, es derivin d’aquesta irresponsabilitat manifesta. I que actuarem judicialment allí on correspongui.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal