Sentència pionera en la retroactivitat del estadis1

1765 30/07/2020, 11:27       #Serveis Jurídics, #Retribucions, #Mobilitzacions,

Com sabeu, fins l’any 2014, en aplicació de l’Ordre de 4.11.1994 els estadis docents tenien caràcter retroactiu des de la data d’adquisició, igual que els triennis. Però a partir d’aquell any, en virtut de l’Ordre ENS/330/2014 de 6 novembre, els efectes econòmics es venen reconeixent des del mes següent al de la data de reconeixement. En termes jurídics s’expressaria així: abans de 2014 la sol·licitud tenia caràcter declaratiu i des d’aquell any, passa a ser constitutiva del dret. I en termes més planers vol dir que qui vulgui cobrar la totalitat de l’estadi no es pot adormir.

Però hi ha un un conjunt de professors que després del 2014 van demanar el sexenni amb retard confiant en que res no havia canviat. Què va passar? Doncs que van perdre molts diners. En alguns casos, en funció del retard, entre dos i sis mil euros.

Els serveis jurídics del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) sempre vam defensar que un sexenni assolit abans de la vigència de la nova ordre (novembre de 2014) però demanat temps després, fins i tot anys després, s’havia d’abonar retroactivament atès que l’estadi s’havia consolidat amb la vigència de l’ordre de 4.11.1994 i diríem que aquest dret ja estava incorporat en l’haver del funcionari.

Ningú més ho veia així, algun Jutjat es va pronuncia en contra, per no dir els lletrats de la Generalitat. Finalment una nostra afiliada ha obtingut una sentència favorable en la qual la Jutgessa del contenciós administratiu ha acollit la nostra argumentació i li ha reconegut aquest dret. La sentència no és ferma i suposem que la Generalitat apel·larà al TSJ de Catalunya.

Quan esdevingui ferma, si es confirma, estudiarem si pot tenir una aplicació per a aquells afiliats que es van trobar aleshores en aquesta situació.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Sentència pionera en la retroactivitat del estadis
5/5 (1)
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star
celestino-524 diu...
Enhorabona a tothom!!!
Una excel·lent notícia
30 juliol 2020 14.14
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal