Exigim l'ajornament del començament de les classes2

3613 02/09/2020, 10:06       #Salut laboral,

Des dels primers moments de la pandèmia, l’actitud i les actuacions del Departament d’Educació han estat d’una displicència irresponsable, intolerable en una Administració pública. Només 24 hores abans que es decretés el confinament i l’estat d’alarma, un alt representant del Departament proclamava públicament en Mesa Sectorial que el tancament dels centres seria una «exageració».

D’aleshores ençà, el Departament d’Educació ha persistit en la seva minimització de la gravetat de la pandèmia, tot eludint les seves responsabilitats a l’hora d’assegurar la integritat del professorat, de l’alumnat i de la resta del personal involucrat als centres educatius en general. Sabem que la seguretat al 100% no existeix, però l’absència de qualssevol mesures de prevenció, que només amb sortir de l’institut són de compliment obligatori, amenaça de convertir els centres en autèntics «hubs» de contagi i posa en situació de risc a tot el personal, així com a la resta de la societat.

Només amb els dos dies de curs que portem, ens consten que ja s’han produït situacions que en qualsevol altre espai que no sigui un institut estarien considerades transgressions flagrants de la normativa sanitària i subjectes a sancions, només a tall d’exemple: reunions amb el personal atapeït i sense mascareta, menyspreu per omissió del personal vulnerable amb afeccions diagnosticades –que empreses privades contractades pel Departament obliguen a funcionar com si res, suggerint, entre d’altres «perles», l’ús de mascareta a una persona asmàtica-, manca de neteja i higiene dels centres, absència dels EPI’s més elementals –en alguns casos, se’ls ha dit que es proporcionarà una mascareta d’un sol ús per trimestre (!)-. De tot això, evidentment, n’exigirem responsabilitats allí on calgui.

D’altra banda, quan el dia 14 accedeixin els alumnes als centres, seguirem tenint classes de 30 i 35 alumnes en aules de 40m2, sense cap observança de distància de seguretat, mascaretes o qualsevol altra mesura de prevenció, llevat de la impossible idea dels grups estables, que només pot haver concebut algú que no sàpiga què és un institut... Tot això es podria haver evitat si el Departament, simplement, hagués fet els deures. N’hi havia prou amb haver aplicat a l’entorn educatiu les mateixes mesures sanitàries que són d’obligatori compliment en qualsevol altre entorn.

En les actuals condicions, obrir les aules és d’una irresponsabilitat culpable en la qual no estem disposats a incórrer ni a ser-ne còmplices passius. Exigim, per tant, que s’ajorni el començament de les activitats lectives fins que no es garanteixi per part del Departament l’adopció efectiva de les corresponents mesures sanitàries de prevenció. I si no en saben, que se’n vagin.

Igualment, exigim l’estricte compliment de les mesures sanitàries vigents en el procés d’oposicions que està a punt de començar. I si el Departament no és capaç de garantir-les, que se n’ajorni l’inici.

Per la seva inacció i displicència, fem culpable el Departament d’Educació de tot el que pugui passar. Recorrerem a totes les instàncies al nostre abast per tal d’extreure’n les responsabilitats administratives i penals que correspongui. El curs no pot començar així, no en el nostre nom.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (2)

Esteu opinant sobre: Exigim l'ajornament del començament de les classes
4/5 (3)
silvia-242 diu...
Molt ben dit, clar i argumentat!El curs no pot començar així, no en el nostre nom! És una vergonya l'actitud passiva i la manca de responsabilitat que ha mostrat el Departament, el govern, incomplint la normativa que ell mateix exigeix als altres sectors laborals. Cert, la seguretat al 100% no existeix, però encara menys, quan no es proporcionen EPI's, ni es respecta la distància de seguretat, ni les normes de neteja, etc. I s'ha d'exigir que es garanteixi en tots els ... Llegir més
2 setembre 2020 10.32
carles-6f3 diu...
Hola,sóc professor de FP hosteleria i a hores d'ara no ha arribat res des del departament de mesures físiques com màscares, gel, desinfectant,etc. El pla presentat per la nostre direcció encara no té resposta, des del consorci ens diuen que no és posen més professors de reforç , encara falten assignar professors, i tot un estiu per treballar-hi. Falta voluntat institucional.
2 setembre 2020 10.20
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal