Carta de comiat. Una víctima més del Decret de plantilles5

4410 15/09/2020, 20:32       #Opinió, #Decret de plantilles,

Hola companys/es,
Us voldria fer partíceps d'aquesta experiència que estic vivint arran de la meva marxa de l'institut Lluís de Peguera i també provocar una reflexió entorn determinades pràctiques.

El proper curs no seré en aquest centre i passaré a formar part del col·lectiu de docents que no donen el perfil i s'han vist fent les maletes d'un dia per un altre, víctimes d'aquest sistema absurd i injust com és la selecció del professorat a la carta, el decret de plantilles.

Per mi és estrany aquest nou ordre de coses. Quan vaig començar a impartir classes les regles del joc estaven clares i el criteri d'antiguitat en el cos o en la borsa prevalia a l'hora d'accedir o romandre en un centre. Ara les noves jerarquies responen a altres criteris, confusos, i es perfilen els llocs de treball sota el pretext de les necessitats pedagògiques del centre, invocant les sigles del PEC, el projecte de direcció o el que s'escaigui.

He pogut comprovar com aquest gir en l'educació i en la gestió del personal és una porta oberta a pràctiques poc honestes que es retroalimenten en aquest circuit de creació de perfils i destrucció de trajectòries personals en pro d'un projecte "singular" i suposadament "innovador". Perquè jo també tenia un projecte i una il·lusió, compartits amb altres companyes, que simplement consistia en el ferm compromís diari amb l'educació i les assignatures que impartíem, construint continguts i millorant el dia a dia de la pràctica docent.

Però ja veieu, potser no era massa efectista ni estava prou visibilitzat, ni vuit anys d'antiguitat al centre o més de vint com a docent han acabat de definir la marca del meu perfil. Confesso que no tinc talent per al màrqueting, i tampoc combrego amb un sistema que premia l'oportunisme i exhibicionisme més recalcitrants. No entenc aquesta submissió als capricis d'un projecte de direcció que bé podria haver-lo ideat Dharma Arya Akong Rimpoché. Simplement m'agrada la meva feina i la visc intensament i és per això que espero que aquest sotrac no m'acabi desmoralitzant i la pràctica docent esdevingui una rutina.

Però si desconec les raons d'aquesta presa de decisions, encara entenc menys les formes. La covardia i manca d'ètica per comunicar-me la decisió i donar explicacions clares s'ha resolt primer amb el silenci, seguit d'excuses i evasives: un festival de l'engany.

Us demano disculpes si he estat desagradable i algú s'ha sentit al·ludit, però com ja he dit, aquestes línies són l'expressió d'aquest trasbals. Us vull agrair el poder haver compartit espai i experiències, especialment a les companyes que han patit amb mi aquests darrers dies i també vull fer esment de la meva companya de departament L. M., que ha tingut la mateixa sort i que a hores d'ara encara es pregunta què ha fet o no ha fet malament.

Només resta desitjar-vos un bon curs 2020-21, ja sigui presencial o telemàtic, i a la direcció li desitjo sort en la recerca de la plantilla ideal que encaixi en el seu exclusiu projecte.

Cordialment,

Carme Romero


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (5)

Esteu opinant sobre: Carta de comiat. Una víctima més del Decret de plantilles
5/5 (1)
vicens-2b4 diu...
Continuo: 2-Com pot ser que en molts centres es sol.liciti un (o màxim dos) docents amb perfil de treball per projectes, EGI (enfocament globaltzat)?? El treball per projectes requereix la col.laboració de vàries persones, és absurd pretendre que un projecte globalitzat el desenvolupi un sol docent. 3-Se'm va adjudicar una plaça amb pefril fa 2 anys que estava feta a mida per un professor en concret, amic del director del centre; per un problema burocràtic l'amic no va poder optar ... Llegir més
28 juliol 2021 07.35
vicens-2b4 diu...
Bon dia. Reprenc el fil d'un comentari escrit fa temps per un company, però que segueix de plena actualitat sobre els nomenaments i el decret de plnatilles. Com és possible que una pràctica tant poc justa segueixi utilizant- se, de manera creixent i sense capacitat d'intervenir-hi? no sé si hi ha alguna línia d'actuació oberta des del sindicat o altres espais per oposar-se a les pràctiques de les direccions, però em sembla que és absolutament necessari. Apunto només un ... Llegir més
28 juliol 2021 07.29
jose francisco-4fd diu...
El decret es una forma arbitraria de clasificar llocs de treball i contractacions
Massa perfils i amiguisme
24 setembre 2020 16.56
josep m.-393 diu...
Un cas colpidor dels efectes d'introduir l'arbitrarietat a la contractació i continuïtat de docents amb recursos públics a centres públics de Catalunya, arbitrarietat maldestrament amagada darrere d'eufemismes com PEC, Proj. Direcció o ajust a un perfil de plaça o de centre. Lametablement és un cas més de milers. He revisat què en deia la consellera Rigau quan pretenia negar les conseqüències del Decret: https://secundaria.info/portal/article.php?sid=20130502131726 ... Llegir més
17 setembre 2020 16.15
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star
carme-32e diu...
Has fet un bon resum de la realitat actual
17 setembre 2020 12.20
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal