Serveis mínims per a la Vaga del 9 d'octubre i "notícies falses"0

2563 08/10/2020, 09:43       #Salut laboral, #Mobilitzacions,

ORDRE TSF/ /2020, per la qual es garanteixen els serveis essencials que presten els centres d’ensenyament públic dins l’àmbit territorial de Catalunya.

(...) És en aquest context que es justifica un increment dels serveis mínims fixats respecte anteriors vagues del sector i, en aquest sentit, doncs, cal garantir la presencia d’una persona de l’equip directiu per cada centre, alhora que per a l’alumnat d’infantil i primària, que és el que requereix d’una vigilància més acurada, s’estableix la presència de dues persones docents per cada quatre unitats o aules, així com de una persona docent per cada tres unitats o aules per a l’alumnat de secundària i el 50% de les plantilles en els centres d’educació especial i en les llars d’infants perquè es tracten de col·lectius amb una necessitat d’atenció diferent. En el complex educatiu de Tarragona s’estableix el 50% del personal de menjador i cuina, una persona de manteniment per torn i el manteniment del servei habitual en infermeria i vigilància;(...)

D'altra banda ens consta que estan circulant fake news sobre les dues jornades de vaga convocades per als propers dies 9 i 15 d’octubre, amb finalitats clarament intoxicadores. No ens interessa ara mateix l’origen d’aquestes notícies falses, d’altra banda prou evidents, però sí sortir-ne al pas en allò que pugui significar una vulneració del dret fonamental a la vaga. En aquest sentit, cal aclarir els següents extrems:
1.- És absolutament fals que aquesta vaga hagi estat declarada il·legal. S’han dut a terme correctament tots els tràmits legals necessaris, tant en forma com en termini. A més, el dret a vaga és un dret fonamental constitucionalment reconegut.
2.- La vaga ha estat convocada per als dies 9 i 15 d’octubre. Es pot exercir el dret a vaga ambdues jornades o, també, el 9 o el 15 indistintament, segons cadascú ho estimi oportú. El descompte dels havers salarials per l’exercici del dret de vaga només afecta els dies que s’exerceixi aquest dret, i en cap cas tots els dies compresos entre el 9 i el 15.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal