El protocol va per barris: centres de primera i centres de segona0

927 13/10/2020, 09:40       #Salut laboral,

La gestió -per dir-ho d'una manera educada- que estan fent fet els Departaments d'Educació i Salut de l'inici de curs als centres catalans, contra el que se sol dir, sí passarà a la història, i no per a ser celebrada, precisament. Ni reducció de grups, ni un nombre suficient de professorat de suport, ni, en molt casos EPI's, ni protecció del personal vulnerable, que per art de màgia ha deixat ser-ho...

I ara arriba el desgavell de les proves PCR. Pel que sembla, el professorat que es passa hores tancat en uns espais ridículs amb més de 30 adolescents no és "contacte proper", tot i anar proveït d'aquestes mascaretes que el Departament ha comprat al "tot a cent" de la cantonada...... i, per tant, no mereix una prova PCR en cas de detecció d'un cas positiu a un del grups on treballen. Ni tan sols el tutor o tutora del grup. Bé, això ara, perquè fa uns dies si se li feia la prova. El nivell de despropòsit en aquest tema ja està arribant al deliri. Ens ha arribat un cas fenomenal d'un centre de Barcelona, l'Institut Josep Comas i Solà. Es detecta un cas positiu a un grup de segon d'ESO. Es presenta l'equip sanitari a fer les proves, llista en mà. I es neguen a fer la prova al professorat, inclosa la tutora del grup, tot i que en les darreres "instruccions" publicades es podia entendre que si més no el tutor/a havia de passar la prova. Les peticions del personal del centre són desateses, ignorant, de pas, l'altíssim grau de transmissió que hi ha a la zona. Deu ser el nou "protocol"... un més. Ja hem vist com les normes i mesures d'inici de curs han anat canviat amb una despreocupació digna de millor causa.

Però aleshores com s'explica que l'equip sanitari reconegui que en un altre centre visitat el mateix dia sí es va fer la prova al professorat d'un grup amb un cas positiu? Canvi de criteri durant el matí? Criteris diferents segons les zones, manca de criteri?

P.S. Hem preguntat al servei de prevenció de riscos laborals sobre les proves PCR a tutors/es de grup amb casos positius. Ens han contestat amablement que passen la consulta a qui pertoca respondre-la. "Vuelva usted mañana" com deia Larra.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal