El Departament d’Educació segueix faltant a la veritat: informe actualitzat sobre la incidència de la Covid-19 als centres educatius de Catalunya0

3503 14/10/2020, 10:50       #Salut laboral, #Mobilitzacions,

En aquests moments, amb la taxa de risc de rebrot avançant imparablement, i amb la franja d’edat 10-19 anys encapçalant des de fa dues setmanes les incidències per PCR’s positius -en un tram en el qual l’impacte n’havia estat fins aleshores irrellevant-, que el Departament d’Educació segueixi proclamant que els centres educatius no tenen res a veure amb la difusió de la pandèmia, i segueixi sense adoptar mesures més dràstiques, és un menyspreu a la veritat i un insult a tota la societat.

Ho vam mostrar en l’informe que vam presentar en roda de premsa el dia 6 d’octubre, amb les dades del propi Departament. I palesàvem com, malgrat el miratge produït per la reducció del temps de confinament de 14 a 10 dies, l’increment dels contagis es mantenia sostingudament a l’alça. Avui, una setmana després, la situació és molt preocupant.

En l’informe que adjuntem, amb dades del Departament d’Educació actualitzades avui, dimecres 14 d’octubre es pot veure aquesta evolució preocupant dels contagis als centres. Tots hem demanat el manteniment de la presencialitat als centres, però si el Departament d’Educació prossegueix amb les seves tesis negacionistes, el tancament dels centres s’esdevindrà ben aviat una exigència sanitària inexcusable. És això el que es pretén? Aquest és l’informe real de la situació als centres:

Amb les dades que ha publicat avui dimecres 14 d'octubre el Departament d'Educació constatem:

- El nombre de positius de Covid19 a centres continua en augment i i ho fa a ritme creixent. Cada dia que passa hi ha un nombre de nous positius de Covid19 a centres més elevat. En quinze dies hem passat d'una mitjana de 204 nous positius al dia a 316.- Augmenta en paral·lel el nombre de grups i persones confinades. L'estabilització i disminució de xifres del 2 al 8 d'octubre ha demostrat ser un simple miratge generat per la transició dels confinaments de 14 a 10 dies.La Generalitat afirma que la transmissió de la Covid és menor als centres que a d'altres àmbits d'interacció social. No en tenim les dades detallades en brut, però inclús segons l'estadística que ens donen aquesta transmissió inferior dins dels centres és semblant a la que es detecta fora dels centres (positivitat 3,35 vs. 5,94 per als alumnes d'ESO, per exemple). La diferència no és prou ampla com per justificar el lema "Escola Segura". Resulta com a mínim sorprenent que a centres d'estats del nostre entorn es detectin brots a centres docents, però no a l'estat espanyol.

L'Administració ens diu que som a l'inici d'una segona onada de la Covid19 i que s'anunciaran mesures per a frenar-la: no se'n preveuen per a la docència presencial (excepte la universitària) on es treballa sense distàncies de seguretat, ràtios de fins a més de 35 alumnes per aula, quantitat insuficient de punts d'aigua per a higiene regular de mans, absència de sistemes de ventilació i filtre d'aire, material de protecció personal precari i altres mancances greus.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal