Valoració de les jornades de vaga del 9 i el 15 d’octubre0

1238 16/10/2020, 11:28       #Salut laboral, #Mobilitzacions,

Vam convocar dues jornades de vaga perquè pensàvem, i seguim pensant, que mai hi havia hagut tantes raons i tan motivades com ara. Van intentar la negociació, debades, i la via judicial, encara pendent. La vaga era l’únic recurs legal que ens quedava en defensa d’un col·lectiu al qual s’està posant irresponsablement en perill.

Per aquesta raó, en defensa dels drets i la dignitat del col·lectiu docent, vam decidir anar a la vaga, per tal que el professorat pogués expressar col·lectivament la seva disconformitat amb l’actitud del Departament i fes pressió per aconseguir que s’apliquessin mesures tan elementals com la distància de seguretat o la reducció de les ràtios. No era una vaga unitària, és cert: només dues organitzacions la vam convocar, i no precisament les més majoritàries, la qual cosa pot dir també molt sobre la responsabilitat d’altres organitzacions envers el professorat. Però sempre hem pensat que la raó per fer o no fer una vaga no és qui la convoca, sinó què s’invoca. I ho seguim pensant.

Sabíem també que jugàvem contra el temps. Els informes que hem presentat acrediten que, contra el que afirma el Departament d’Educació, la pandèmia està avançant als centres, i si no s’hi prenen mesures ràpides i expeditives, els danys poden ser, en molt poc temps, irreversibles. Però els nostres informes van ser intencionadament silenciats, i potser tampoc agrada massa sentir mals pronòstics, per més fonamentats que estiguin. Ens agradaria equivocar-nos, però ben aviat pot ser massa tard per posar-hi remei. Ho hem vist així i hem actuat en conseqüència.

No ens hem d’enganyar: el seguiment de la vaga no ha estat el que esperàvem ni el que pensem que mereixia. Potser no hem sabut explicar-ne bé les raons, potser les penalitzacions econòmiques han inhibit a molts, potser la por a no ser reclamats el curs vinent, potser la contrapropaganda, sense excloure la d’altres sindicats... Enfrontar-se al poder té aquestes coses. El temps dirà si ha estat només el fracàs dels dos sindicats que convocàvem, o el de tot el col·lectiu.

Des del Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps), volem manifestar públicament el nostre agraïment a tots aquells que han seguit la vaga, així com als companys de CGT que ens han acompanyat en aquesta escomesa. Per la nostra part, hem fet el que moralment pensàvem que calia fer. Talment ens agradaria poder dir d’aquí un temps que ens vam equivocar i que no n’hi havia per tant. De veritat que ho celebraríem. El temps ens donarà o traurà la raó.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal