Informe: escoles segures o contagi assegurat?1

1897 22/10/2020, 12:32       #Salut laboral, #Comunicats,

El Departament d'Educació manté sota el lema "Escoles Segures" un to triomfalista que el seguiment de les dades d'afectació de la Covid-19 als centres d'ensenyament contradiu de ple.
El nombre de positius detectats a centres (10.338) i de centres afectats per confinament (23,5% dels centres de Primària i 56,8% dels centres de Secundària) no ha cessat d'augmentar. Malgrat que el protocol de 9 de setembre preveu plantejar el confinament de tot el centre quan s'hi detectin dos o més positius de membres no convivents tenim 493 centres amb un nombre de Grups de Convivència Estable confinats d'entre 2 i 15 (s'informa de fins a 351 alumnes confinats o 23 positius detectats els darrers 10 dies) i el centre es manté "Obert".

Segons les dades facilitades per la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, es confirma que els centres docents són un focus molt important de brots de contagi. L'Ensenyament ha passat a ser el segon àmbit de producció de brots de Covid-19 després de 4 setmanes de l'inici del curs escolar, només superat per l'àmbit familiar/domiciliari.

Observant les dades dels informes de la XVEC d'ençà de l'inici de curs el nombre de brots produïts a l'àmbit de l'Ensenyament són: 22 a l'informe de 24 de setembre, 136 a l'informe de 10 d'octubre i 197 a l'informe de data 17 d'octubre. L'Ensenyament és, amb diferència, l'àmbit on el nombre de brots creix més ràpidament: increment del 45% entre els dos darrers informes i increment del 518% entre els informes de 24 de setembre i de 10 d'octubre.

És urgent prendre mesures que s'haurien d'haver pres d'inici: distàncies físiques de seguretat i reducció de ràtios a l'aula, ensenyament híbrid presencial/telemàtic a Secundària, millors mesures i equipaments d'higiene, ventilació i filtres... Per no parlar del compliment dels protocols previstos.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Informe: escoles segures o contagi assegurat?
5/5 (1)
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star
alex-88a diu...
Són fiables els PCR que es fan a les escoles?
27 octubre 2020 19.11
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal