Victòria judicial i definitiva contra el traspàs de mestres a l'ESO1

2175 27/10/2020, 10:47       #Serveis Jurídics, #Mobilitzacions, #Interins i substituts, #Decret de plantilles,

Com sabeu, al maig de 2019 el Jutjat contenciós-administratiu núm. 4 de Barcelona va estimar la demanda interposada pel Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) contra el traspàs il·legal de mestres a l'ESO.

En concret, la Jutgessa va anul·lar la Resolució ENS 862/2018 de 25 d’abril així com també les dues resolucions del director general de dates 7 i 16 de maig que la desenvolupaven i decretaven l’habilitació massiva de 3.000 funcionaris del Cos de Mestres per a impartir les especialitats de Matemàtiques, Llengua Catalana i Llengua Castellana als dos primers cursos de l’ESO.

Ara, la Sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya torna a donar la raó al Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) i confirma la sentència d’instància i per tant, la nul·litat de les resolucions esmentades atès que vulneren la normativa bàsica d’especialitats, les Lleis d’Educació vigents (LOE-LOMCE i LEC), i el principi constitucional de mèrit i capacitat.

Aquesta sentència encara seria recurrible en cassació al Tribunal Suprem però és pràcticament impossible que pogués prosperar. Els serveis jurídics del sindicat la veuen com una resolució definitiva que, alhora, barra el pas a la fixació mal dissimulada del departament de voler traspassar mestres a la secundària aprofitant, per exemple, l’invent dels Instituts-Escola. En aquest sentit és evident que també posa un pal a la roda a la hipotètica creació d’un cos únic docent.

Vam avisar en el seu moment del que passaria i ara passarà: el Departament haurà de complir la sentència, anul·lar els nomenaments de tots els mestres que encara ocupen una plaça que no els correspon i retornar-los a les seves places de primària.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Victòria judicial i definitiva contra el traspàs de mestres a l'ESO
4/5 (2)
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star
roger-ae5 diu...
Bona feina ASPEPC.
27 octubre 2020 16.25
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal