Sobre les Oposicions0

2677 28/10/2020, 10:43       #Salut laboral, #Oposicions, #Comunicats,

L’ajornament sine die de les Oposicions és l’últim esglaó, per ara, del cúmul de despropòsits en què ha incorregut el Departament d’Educació al llarg de tot aquest procés. El Departament va decidir convocar-les sense garantir les mínimes condicions de seguretat que calia observar per raons sanitàries. En empitjorar la incidència de la pandèmia, la situació ha esdevingut insostenible i, tot fugint cap endavant, ha optat per ajornar-les, deixant tothom en una situació d’incertesa i desconcert intolerables. En aquest sentit, volem deixar ben clars els següents extrems:

1.- Cal un calendari precís per tal que tots aquells que estan opositant sàpiguen a què atenir-se.

2.- En referència a alguns rumors i propostes que s’han pogut escoltar, la suspensió de la fase 2 del procés d’oposicions i el pas directe a la fase de mèrits és legalment inviable, per tal com no està previst a la normativa marc estatal i les bases de la convocatòria i provocaria un allau d’impugnacions judicials que podrien eternitzar el procediment o fins i tot anul·lar-lo totalment. Qui fa córrer aquests rumors només aconsegueix desorientar els aspirants tot jugant amb les seves esperances.

3.- A hores d’ara, hi ha tantes raons a favor de reprendre-les fins al Nadal, com d’ajornar-les fins al juny del 2021. De fet, si es poden celebrar eleccions també s’han de poder realitzar les proves d’oposicions, sempre en les degudes condicions de seguretat i prevenció de contagis. El que es requereix en qualsevol cas és que el Departament digui clarament què pensa fer.

4.- En el cas que finalment es decidís no reprendre-les fins al juny, això no pot comportar sota cap concepte la supressió o ajornament de la convocatòria prevista per al 2021.

El sindicat Professors de Secundària fa responsable el Departament de la situació de desconcert que s’ha produït per culpa de la seva mala gestió. Exigim que clarifiqui la seva posició el més aviat possible. Els opositors es mereixen un respecte.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal