COVID-19 i PCR's: seguim en el despropòsit1

2617 05/11/2020, 18:35       #Salut laboral, #Comunicats,

L’última ocurrència del Departament d’Educació ha estat que els alumnes mateixos s’autoapliquin el test PCR sota la supervisió del professorat que anirà recollint les mostres. És una prova que té una certa complexitat -s’ha d’introduir fins al fons de les fosses nassals i pot resultar dolorosa-, raó per la qual es va desestimar que els farmacèutics la poguessin aplicar, tot adduint que no eren sanitaris. Sorprèn que ara es pretengui atribuir la responsabilitat de la seva supervisió als docents, i que se la practiquin els alumnes a si mateixos.

L’únic que està fent el Departament amb aquesta mesura és desentendre’s del greu problema que, per la seva pròpia inacció, afecta actualment els centres de secundària catalans.

Els docents no tenim competència per a supervisar una prova sanitària, igual que no la tenim per extreure mostres de sang; i els alumnes tampoc la tenen per autoaplicar-se-la. I ni uns ni altres som responsables de realitzar-la o supervisar-la correctament. Això és cosa del personal sanitari, que n'és competent i que per això està.

Professors de Secundària (aspepc·sps) estudiarà la viabilitat d'impugnar jurídicament aquesta ordre, i d’extreure'n les responsabilitats que se’n derivin.

Instem el professorat a que es negui a assumir aquesta supervisió, entre d’altres raons per les responsabilitats derivades en què pot incórrer.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: COVID-19 i PCR's: seguim en el despropòsit
0/5 (0)
miquel-d69 diu...
Fins els nassos estem d'aquestos incompetents!!!
5 novembre 2020 19.39
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal