No al Batxillerat regalat!1

2801 13/11/2020, 13:43       #Salut laboral, #Normativa i legislació, #Comunicats,

La secretaria de polítiques educatives del Departament d’Educació s’acaba de despenjar amb un document d’instruccions per a l’avaluació del Batxillerat que imposa explícitament la promoció automàtica de primer a segon i l’atorgament igualment automàtic del títol als alumnes que estan cursant segon. Així doncs, aprovat general i Batxillerat regalat.

S’argumenta que es tracta de mesures excepcionals amb motiu de la pandèmia i la consegüent hibridació del Batxillerat en presencial i telemàtic, però s'assemblen massa sospitosament a determinades disposicions de la nova llei d'educació que s’està elaborant al Congrés dels Diputats.

La secretaria de polítiques educatives sembla ignorar que després del Batxillerat, la major part dels alumnes accediran a la Universitat o als Cicles Formatius de Grau Superior; que precisament segons la modalitat de Batxillerat que hagin triat se’ls està preparant per a poder afrontar aquest estudis exitosament i que es trobaran amb una selectivitat en la qual hauran d’acreditar els coneixements i la competència suficients per accedir-hi, amb nota de tall inclosa. Per tant, regalar el títol de Batxillerat no és fer-li un favor a l’alumnat, sinó estafar-lo cínicament.

El Departament ha tingut des del mes de març per a preparar i planificar el Batxillerat en temps de pandèmia, per adoptar diferents modalitats de format híbrid que garanteixin la qualitat acadèmica i per a dotar els centres, l’alumnat i el professorat amb l’equipament adient al cas. Però no ho ha fet. A tall d’exemple, ara mateix només 300 centres, d’un total de 2.987 que hi ha a Catalunya, disposen de fibra òptica adequada; i 1230 no tenen ni instal·lació de LAN-wifi; els famosos ordinadors que han d’arribar són una promesa tan recurrent com incomplerta... No s’ha fet res, i ara, quan venen maldades, es proposa regalar el Batxillerat com a torna.

Manifestem el nostre rebuig total contra aquesta mesura, que és una estafa a l’alumnat, un menyspreu al professorat, i un engany a la societat en general, i n’exigim la seva retirada immediata. Hi ha altres maneres d’afrontar educativament una pandèmia; només calia fer les coses un mica bé, en comptes d’optar pel triomfalisme fals i la fugida cap endavant.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: No al Batxillerat regalat!
0/5 (0)
ricard-1ff diu...
totalment d'acord
14 novembre 2020 22.31
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal