La retribució del professorat. Poc, i ara, a més, tard0

1336 04/12/2020, 13:36       #Retribucions, #Opinió,

Ja fa uns quants anys, en ocasió d’una convocatòria de vaga en favor d’una reivindicació salarial, els professors d’aquest país vam rebre una carta d’un alt càrrec del departament que, amb aquell to rosegaaltars típic, ens renyava per fer vaga per les retribucions, quan la nostra feina era tan «vocacional»....

Abans de l’estiu Professors de Secundària va preguntar en la Mesa Sectorial la raó per la qual hi ha docents que cobren llurs sous el dia 25 de cada mes i d’altres el dia 30 o 31 i no més tard perquè no ha més dies. Llevat del passat mes de novembre, en el qual molt docents han cobrat el dia 1....de desembre.

En aquella ocasió el fi humor que destil·len moltes respostes del Departament va lluir, un cop més, esplèndid. La raó per la qual alguns docents cobren abans és que la o les entitats on tenen domiciliades les nòmines els avancen els diners, perquè el departament fa les operacions de pagament amb la mateixa data, per tal que tothom cobri a final de mes. Recuperats de l’estupefacció que produeix la imatge d’una gentilíssima entitat bancària que avança diners als seus clients (!!!!), hi ha alguna cosa més que no quadra. En preguntar la raó per la qual molts docents no han cobrat els seus havers de novembre fins al dia 1 de desembre, el Departament al·legà un problema tècnic produït el divendres dia 27. Problema tècnic d’una o més entitats? Perquè no tots els afectats tenen comptes al mateix banc. Problema tècnic al Departament? Però no era que es tancaven les nòmines el dia 25, o abans? -preguntin sinó què els passa als substituts nomenats més enllà d’aquestes dates..-.

El que passa, molt probablement, és més vulgar. El Departament dóna l’ordre de pagament a l’entitat amb la qual treballa i aquesta no sols no avança un euro sinó que es queda amb els diners de les nòmines entre 6 o 7 dies, segons el mes. I en treu el corresponent rèdit.

Ja sabem que no ens hem de queixar, som vocacionals. Però resulta que el dia 1 de cada mes molts tenim obligacions de pagament -hipoteques, assegurances, càrrecs de targeta, etcètera- i aquestes arriben amb una puntualitat japonesa, maníaca, i més encara des de l’inici de la pandèmia, quan tothom s’afanya a cobrar amb ànsia. Tothom menys els docents, naturalment, que poden solucionar els descoberts als seus comptes corrents recordant al banc la seva vocació.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal