Resum de la reunió informativa amb el Departament d'Educació i el de Salut: 8 de gener no lectiu0

1076 16/12/2020, 18:21       #Salut laboral,

El Departament ha convocat als sindicats i Ampes. A la tarde s’informarà al Parlament i hi haurà posterior roda de premsa.
Segons el Conseller D’Educació la situació pandèmica és «molt, molt complicada» i per aquesta raó el dia de tornada als centres a serà dilluns 11 de gener enlloc de divendres 8: es guanyen 3 dies reals per retrobades dels grups estables als centres educatius.
No es pot declarar festiu el 21 de desembre perquè no hi ha temps legal per a un Decret i es podria impugnar la decisió a Treball.
També anuncia que al gener es faran cribratges massius (testos PCR però sense ser frotis naso-farìngi) en tres torns a tot el personal docent de centres públics i concertats (professorat, educadors, Pas, monitors...): sobre 160.000 persones.

El secretari de Salut, Dr. Argimon, sosté que «l'escola és plenament segura» però accepta la mateixa incidència en taxes d’infecció en adolescents que en la resta de la comunitat.

Es faran al gener auto-mostres de frotis nasal (com les fetes fins ara als alumnes en els cribatges) a tot el professorat (perquè és personal essencial) «malgrat no ser el col·lectiu amb més incidència covid». Seran proves voluntàries «no cal formació sanitària reglada, cap risc, només petites pessigolles, introduir hisop 2 cm al nas i 5 voltes». Es podran fer a la feina o a casa, es guardarà la mostra a «una nevera normal» (de casa o de l’institut) i el dia següent Salut la recollirà als centres.

Reconeix que si no es pren bé l’auto-mostra pot donar un resultat erroni, però és molt fàcil: «no gastarien tant diners en reactius si pensessin que els docents no ho faran bé, confiem».

Properament començaran també amb cribratges a entorns esportius (arribar a franja d'edat de 20 a 30).

Es compta amb iniciar la vacunació a finals de gener. Es començarà a tota Europa al mateix temps, amb el mateix nombre proporcional per població, i pel mateix ordre en col·lectius: residències i cuidadors, sanitaris, majors 80...

Professors de Secundària (aspepc·sps) ha criticat el to triomfalista de l'administració:

  • el sector docent és dels més afectats (per sobre del de Salut o d’altres àmbits), rarament es subratlla prou l’augment importantíssim del percentatge d’afectació a Secundària;
  • no som sanitaris per fer-nos la auto-prova;
  • i, sobretot, el Departament no protegeix el personal vulnerable amb informe (la solució pel qual no és una IT sinó una adaptació del lloc treball mitjançant l’art.25, teletreballant, per exemple)

Demanem que es torni com a mínim una setmana més tard al gener, com molts països de l’entorn i que les classes acabin el divendres 18 de desembre.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal