La COVID-19 i els centres «fantasma» 0

1340 21/12/2020, 10:38       #Salut laboral, #Comunicats,

Fa més d’un mes que un 53,8% dels centres docents catalans no informen de les dades de seguiment «diari» del Traçacovid; aproximadament la meitat en fa més de dos. Això és el que s’extreu d’una lectura mínimament atenta de les dades que el propi Traçacovid aporta, però que el Departament d’Educació omet de manera culpable quan informa diàriament de la incidència de la pandèmia als centres educatius.

No és que aquests centres tinguin més o menys incidències o cap ni una. Simplement no n’informen. I, per tant, no compten, com si s’haguessin fos. I estan obligats a informar-ne diàriament. Com es por permetre això i qui ho està permetent? Ningú ha recordat les direccions dels centres llurs obligacions o ja els està bé perquè aleshores tot surt «millor»? Però el Departament d’Educació encara va més lluny, fins al punt d’ignorar o falsejar el concepte mèdic de «brot».

L’Agència Epidemiològica de Salut Pública del Consorci Sanitari de Barcelona considera un brot l’aparició de dos casos relacionats epidemiològicament o microbiològica. El Ministeri de Sanitat, al seu torn, el considera a partir de tres casos amb vincle epidemiològic probable. El Departament d’Educació, en canvi, no dóna cap dada del nombre de brots, ni d’afectats per brot, ni del nombre de contactes –a diferència d’altres àmbits, com el laboral, per exemple-, ni del nombre de familiars afectats...

La conclusió és òbvia: la COVID-19 no es transmet dins de l’entorn educatiu; sempre ve de fora. Així dons, s’assegura aleshores que als centres educatius no hi ha vincle epidemiològic, com si els centres fossin una mena de santuaris màgicament aliens a la pandèmia i només afectats pels contagis que provenen de l’exterior. Interessant, sí, però d’una matusseria ofenosa.

Perquè una cosa són els discursos i una altra les dades que aporten tant la web de l’Agència de Salut Pública de Catalunya com la del Ministeri de Salut, a través de les quals podem accedir al nombre de brots, de què en tinguin notícia, classificats per àmbits d’interacció social. I aleshores resulta que, des de mitjans d’octubre, els centres educatius se situen en el segon o el tercer lloc del rànquing de brots, només superats per les residències geriàtriques i l’àmbit familiar; i molt per damunt de l’àmbit laboral o del sanitari.

Les escoles segueixen obertes, doncs, però de «segures» res. I tot això sense què sapiguem què passa al 53,8 dels centres epidemiològicament «fantasmes». Així que, si us plau, prou de falsedats i de fantasmades.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal