Comunicació del Departament sobre finalització permís deure inexcusable0

769 24/12/2020, 09:55       #Salut laboral,

Resposta del Departament sobre cessament del contracte del professorat substitut que està cobrint els permisos per deure inexcusable del professorat considerat vulnerable.

"Senyor/a,

En resposta a les qüestions que ens heu fet arribar respecte a la finalització del permís per deure inexcusable us comuniquem el següent...

A finals del curs passat es va desenvolupar una declaració responsable en format enquesta que ens permetia tractar el volum de personal del nostre Departament i gestionar les seves dades. S’han gestionat al voltant de 100.000 declaracions responsables que corresponen a més de 86.000 treballadors i treballadores. Això va comportar haver de gestionar en un període molt curt de temps adaptacions de lloc de treball de personal especialment sensible, i en determinats casos proposar una baixa mèdica. De les valoracions fetes al personal que manifestava estar inclòs en algun dels grups definits com vulnerables, i un cop fetes les corresponents valoracions mèdiques, es va concloure amb una proposta de baixa d’aproximadament 1.200 persones.

Com s’ha explicat reiteradament, l’acumulació en el retorn de respostes respecte a la valoració, el volum de propostes i les noves incorporacions del setembre van generar una acumulació en el retorn de la informació i de la resolució de les propostes fetes. Davant l’elevat nombre de casos per resoldre a l’inici de curs, com a mesura de precaució i de forma molt excepcional es va adoptar la mesura de substituir persones especialment sensibles sense una baixa mentre es valorava la conveniència d’una possible baixa mèdica o l’adaptació del lloc de treball.

Al llarg d’aquests mesos, s’han anat resolent la major part de casos, d’una banda, hi ha uns 800 docents en situació de baixa, en altres casos s’ha pogut fer algun tipus d’adaptació o s’han produït canvis en les condicions de treball (com per exemple la utilització de mascaretes per part de l’alumnat a Primària) o en les mesures (mesures organitzatives o d’activitat telemàtica) que han permès la reincorporació a la feina. Les propostes de baixa per vulnerabilitat es basen en les condicions de les persones i en el lloc de treball que ocupen i les seves tasques, i són sempre una última opció.

En tot moment, s’ha vetllat per la seguretat dels treballadors i treballadores. Al mes de maig i juny, no es van incorporar les persones que havien manifestat algun tipus de vulnerabilitat i no estaven valorades mèdicament. Aquesta mateixa mesura de precaució, es va aplicar a l’inici de curs amb els casos de possibles baixes amb l’aplicació de la figura de deure inexcusable, i sempre s’ha intentat justificar novament i de la forma més acurada possible els casos greus de vulnerabilitat que consideràvem podien haver estat denegats per manca d’informació.

El personal docent al què s’ha comunicat la reincorporació el proper dia 11 de gener, correspon a casos que actualment romanien encara en situació de deure inexcusable i als quals se’ls ha denegat la baixa o no estan en situació d’obtenir-la en les condicions actuals.

Pel que fa la continuïtat del substitut durant les vacances de Nadal, us hem de tornar a recordar que el Departament no pot pagar un titular i un substitut per un mateix lloc de treball en aquest supòsit. Només ho hem fet de forma excepcional com a mesura de precaució i per la necessitat d’atendre adequadament l’alumnat durant el període lectiu."


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal