El Departament d’Educació «progressa inadequadament»0

801 13/01/2021, 11:10       #Salut laboral, #Comunicats,

Han recomençat les classes, contra l’opinió de molts experts i el Departament d’Educació segueix limitant-se a dur a terme simples operatius propagandístics, com si estigués en campanya electoral...

Els cribatges que s’estan fent poden estar molt bé (tot i que l'automostra planteja alguns dubtes), però amb la pandèmia disparada, els resultats tindran, a penes, una vigència d’uns pocs dies. I si es fa exclusivament al professorat, només ens informaran d’un col·lectiu que representa el 10% de l’univers de mostra dels instituts. Què passa amb la resta? Això no és culpabilitzar l’alumnat, com s’ha dit des de certes instàncies indocumentades, sinó tot el contrari: és preocupar-se per la seva seguretat i per la de tots plegats. En tot cas, és una mesura de detecció; ens calen també, i sobretot, mesures de prevenció.

El protocols de ventilació, o són inaplicables, o només donen l’opció de triar entre la COVID-19 i una pulmonia. S’ha parlat d’instal·lar purificadors d’aire a les aules: on són? Les distàncies de seguretat segueixen sense mantenir-se amb les ràtios que tenim. El professorat vulnerable està, en molts casos, essent obligat a reincorporar-se presencialment al centre. S’està treballant a temperatures molt per sota dels 17º que estableix la Llei de Prevenció de Riscos Laborals per a espais tancats...

I després es diu capciosament que no volem tornar als centres, o que els criteris pedagògics han de prevaler sobre els científics... Per favor!

Volem poder tornar als centres... amb les mesures de prevenció adequades. I estem tips de promeses propagandístiques, volem fets!


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal