Nota de premsa: Escola Nova 21, un projecte estèril0

1141 02/02/2021, 11:01       #Comunicats,

Professors de Secundària (aspepc·sps) fa anys que considera que la proposta d’Escola Nova 21 és estèril. Ara el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu ho ha ratificat. El resum és que Escola Nova 21 no ha millorat gens el nostre sistema educatiu.

El Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu ha comparat els resultats de l’alumnat de la Xarxa de Competències Bàsiques (XBC), els d’Escola Nova 21 (EN21) i els dels centres "ordinaris" o tradicionals". La sorpresa ha estat que els resultats entre uns i altres no són estadísticament diferents, és a dir, EN21 no ha assolit cap de les millores promeses. A més les petites diferències que en alguns centres es poden observar a favor d'EN21 són pràcticament les mateixes de quan el programa EN21 tot just començava. És a dir, els centres acollits a EN21 ja obtenien els mateixos resultats abans de formar part d’aquest projecte. En definitiva, EN21 no ha tingut cap efecte beneficiós en els aprenentatges de l’alumnat.

Professors de Secundària (aspepc·sps) pensa que Escola Nova 21, i els seus impulsors, haurien de reconèixer aquests fets i acceptar l'evidència de que les seves preteses innovacions són prescindibles i que no milloren el sistema educatiu. Escola Nova 21 sempre ha defensat que cal desterrar la memòria de l'aprenentatge, així i tot no han fet millorar els seus centres. Sense memòria no hi ha història. Viure sense història és el mateix que viure sense memòria.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal