Seguim amb la CO(VID)MÈDIA0

731 04/02/2021, 12:45       #Salut laboral, #Comunicats,

Si hi ha alguna característica compartida per la pràctica totalitat de les mesures adoptades pel Departament d’Educació en relació amb la pandèmia de la COVID-19, aquesta seria, sens dubte, la potineria. Tant pel que fa a les mesures de prevenció com a les de detecció.

La hibridació de classes telemàtiques amb presencials, allí on s’ha dut a terme, s’ha anat reduint progressivament fins a arribar ara mateix, en molts casos, a quatre dies setmanals presencials i un de telemàtic. Així no es poden reduir ràtios ni mantenir distàncies de seguretat. Per a aquest viatge no feien falta albardes. Les mesures de ventilació segueixen sent contradictòries, talment com si el que es pretengués que en cas de contagi es pugui carregar la culpa al docent, que no ha sabut entendre les indicacions. La desorganització en la provisió d’EPI’s és gairebé paradigmàtica i seguim amb un gran percentatge de centres que no informen diàriament de les incidències de positius COVID-19, i no precisament perquè no n’hi hagi, encara que hi estiguin igualment obligats per les pròpies instruccions del Departament. Ens consten casos d’instituts amb docents contagiats i hospitalitzats que, misteriosament, no apareixen...

Ara la paròdia la tenim en els resultats dels autotests en els cribratges realitzats al professorat. El personal sanitari especialitzat ha dit per activa i per passiva que aquestes proves no poden ser un autotest, que han de ser realitzades per professionals i que altrament no són fiables. Ens consta que en molts casos s’han fet sense les mínimes garanties sanitàries ni higièniques... I el més curiós: els resultats d’aquests cribratges.

Segons el Departament, s’han (auto)practicat aquestes proves a 90.900 docents, una mica més de la meitat del total de Catalunya –uns 160.000 entre pública, privada, docents i PAS-, amb uns resultats fins a hores d’ara que criden poderosament l’atenció: un 1,4% de positius; un percentatge que es desvia de llarg del 6,7% d’incidència acumulada a Catalunya. Com pot ser això? Simplement inexplicable... A menys, és clar, que ens creguem allò de l’escola «segura». O això, o el cribratge ha estat un absolut despropòsit.. Nosaltres, ateses les condicions sota les quals s’han dut a terme, i la forma com s’han fet, ens inclinem per la segona opció. No n’hi ha prou ja de fer tanta comèdia amb una cosa tan seriosa?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal